Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 16:16
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σήμερα η μεταφορά στις φυλακές Γρεβενών του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής από την Ηλεία


Στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής από τον Πύργο Ηλείας.

Ο στυγνός δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά αποφασίστηκε η μυστική μεταγωγή του στην Πάτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Έτσι σήμερα θα μετακινηθεί στις φυλακές Γρεβενών, ένα σωφρονιστικό κατάστημα «ειδικού τύπου» που φιλοξενεί κρατούμενους που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Σύμφωνα με το tempo24.news μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί σε τεστ covid και μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι χρήστης ουσιών, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της κατάστασης του από κοινωνική λειτουργό, τον αρχιφύλακα του καταστήματος και τη διεύθυνση των φυλακών ενώ αν κριθεί απαραίτητο ή αν το ζητήσει και ο ίδιος θα περάσει και από ψυχιατρικό έλεγχο για να δουν αν υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού ή κάποιας περίεργης συμπεριφοράς που θα προκαλέσει προβλήματα.

«Το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια»

Σχετικά με την ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον 37χρονο δράστη μίλησε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

«Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες»

«Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας. Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας», εξήγησε αρχικά ο δικηγόρος.

Για την υπόθεση βιασμού της 14χρονης, για τον οποίο είχε καταδικαστεί ο 37χρονος αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ο κ. Δημητρίου είπε πως του είχε χορηγηθεί «αναστολή με όρους».

Υπενθυμίζεται ότι στον δράστη έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News