Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 1:56
Ευ Ζην

Σίφνος: Το ελληνικό νησί που φιγουράρει ως η τέλεια εναλλακτική… Σαντορίνη


Η παγκοσμίου φήμης Σαντορίνη είναι πανέμορφη, αλλά η Σίφνος είναι εξίσου εντυπωσιακή και αποτελεί μια τέλεια εναλλακτική λύση.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το thetravel.com, σε ρεπορτάζ του οποίου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτεί κάποιος την Σίφνο.

Η Σαντορίνη είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο νησί για να επισκεφθείτε στον κόσμο και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υποδέχεται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Από τις καλύτερες παραλίες για κολύμπι μέχρι τις πανέμορφες λιμνοθάλασσες, το νησί έχει πολλά πράγματα να ζήσετε, αναφέρει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

Ωστόσο, η Σίφνος, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Κυκλάδων, είναι εξίσου εντυπωσιακή, και η γραφική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, οι παρθένες παραλίες της και το νόστιμο φαγητό της, την καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε, τονίζει.

Ήσυχη και χαλαρή

Ανακαλύψτε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε το μαγευτικό νησί της Σίφνου (αντί της Σαντορίνης).

Ένα από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά της Σίφνου είναι το γεγονός ότι είναι ήσυχη και χαλαρή, γεγονός που την καθιστά καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν ένα μέρος όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν σωστά.

Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη, δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε πλήθος κόσμου, ενώ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ζήσετε τα τοπικά φεστιβάλ, τα οποία προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες για να πάρετε μια γεύση από τη γαστρονομική σκηνή του νησιού.

Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι, και στις περισσότερες περιπτώσεις, στους ταξιδιώτες προσφέρονται τα πάντα, από ποτά μέχρι διάφορα είδη φαγητού, σε ένα φεστιβάλ ή μια τοπική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει κυρίως παραδοσιακή μουσική και χορό (συνήθως από τους ντόπιους).

Μια από τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι η Ανάληψη η οποία συμβαίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο για να γιορτάσει την Παναγία, την προστάτιδα του νησιού.

Οι τιμές

Η Σίφνος είναι ένα από τα φθηνότερα νησιά στην Ελλάδα, και σύμφωνα με το ChampionTraveler, θα χρειαστείτε περίπου 1.407 δολάρια για μια εβδομάδα διακοπών το άτομο. Οι τιμές διαμονής κυμαίνονται μεταξύ 47 και 213 δολαρίων ανά διανυκτέρευση, με μέσο όρο 47 δολάρια.

Έχει χαμηλότερο επίπεδο τουρισμού σε σύγκριση με άλλα νησιά. Για παράδειγμα, το 2022, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, που είναι η πιο δημοφιλής περίοδος για ταξίδια, το νησί υποδέχτηκε 126.978 ταξιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φτάνει το ένα εκατομμύριο τουρίστες σε ένα χρόνο.

Ο αριθμός των διεθνών ταξιδιωτών στη Σαντορίνη ήταν 743.000 το 2023, δηλαδή μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κατά μέσο όρο, η Σαντορίνη δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από τη Σίφνο.

Οι παραλίες

Ένα από τα σημαντικότερα θέλγητρα της Σαντορίνης είναι οι πανέμορφες παραλίες της, από την Κόκκινη Παραλία μέχρι την παραλία της Βλυχάδας.

Η Σίφνος, που περιβάλλεται από μαγευτικά τοπία, διαθέτει επίσης πολλές πανέμορφες παραλίες, οι οποίες διαθέτουν κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Η παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία βρίσκεται στη νότια ακτογραμμή του νησιού, είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής και μια παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε, χάρη στη μεγάλη αμμουδιά της με την παρθένα χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News