Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 13:44
Ελλάδα

Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή της δίκης για τον θάνατό του


Η σημερινή καθολική αποχή των δικηγόρων οδήγησε σε δεύτερη αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2025 τη δική για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας  σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε μέλη ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Παρόντες στα δικαστήρια ήταν η χήρα και τα παιδιά του πρώην υπουργού, καθώς και ο αδελφός του, οι οποίοι  επανέλαβαν δια μέσω των δικηγόρων τους την δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση, και ζήτησαν μία συντομότερη δικάσιμο.

Αίτημα για συντομότερη δικάσιμο

Η συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως η οικογένεια επιθυμούσε τη διακοπή της δίκης για να μην αναβληθεί δεύτερη φορά ενώ στη συνέχεια ζήτησε μία συντομότερη δικάσιμο.

«Θα παρακαλούσαμε μία συντομότερη δικάσιμο για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου καθώς αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση τους ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα», είπε η συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας  σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε μέλη ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News