Σάββατο 18 Μάιος 2024, 14:01
Πολιτική

Σάκης Παπαδόπουλος κόντρα σε ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το πόρισμα της δικαιοσύνης

Δήλωση βόμβα στα θεμέλια της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis και τον Άδωνι Γεωργιάδη, από τον βουλευτή του Αθανάσιο Παπαδόπουλο, που το πρωί ανακοίνωσε πως δεν θα είναι στις επόμενες εκλογές ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις τοποθετήσεις των βουλευτών του που αμφισβητούν την ορθότητα της πράξης αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα για τον Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεσης της Novartis, ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας πως «το πόρισμα της απόφασης Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην Υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που για ένα διάστημα ήταν μέλος της Επιτροπής της Βουλής για την Novartis επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπενθύμισε είχε καταλήξει πως «για όλες τις περιπτώσεις που εξετάσαμε μόνο για τρεις θα έπρεπε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη και για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για τους δύο είδαμε ότι αρχειοθετήθηκε . Εύχομαι και στον Ανδρέα τον Λοβέρδο να αθωωθεί»

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «θα πρέπει να πούμε ότι στο πόρισμα εμείς που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε για τον κύριο Bενιζέλο, ούτε για τον κύριο Kουτρουμάνη, ούτε για τον κύριο Στουρνάρα ούτε βέβαια για τον κύριο Πικραμένο και τον κύριο Σαμαρά, ούτε για τον κύριο Λυκουρέντζο, ούτε για τον κύριο Σαλμά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εξήρε την Δικαιοσύνη λέγοντας πως «εισαγγελία διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά γιατί ουσιαστικά συμφώνησε γιατί ουσιαστικά μόνο για αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν οι ευθύνες και τώρα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση την οποία γνωρίζουμε» και κατέληξε «οφείλαμε καθαρή απάντηση εκ μέρους όλης της ομάδας των βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή.

Και βέβαια του αείμνηστου του Αντώνη του Μπαλωμενάκη ο οποίος είχε συμφωνήσει με τις αντιλήψεις αυτές τις οποίες καταθέσαμε και με το πόρισμα το οποίο διαβιβάσαμε εμείς προς την εισαγγελία κατά της διαφθοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News