Σάββατο 18 Μάιος 2024, 23:37
Κόσμος

Ρουμανία: Οι απαντήσεις που ψάχνουν οι Αρχές για το δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι

Δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για το δυστύχημα με το λεωφορείο γεμάτο Έλληνες στο Βουκουρέστι, καθώς αναμένεται η κατάθεση του οδηγού αλλά και η νεκροψία – νεκροτομή του άτυχου 58χρονου από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στο Βουκουρέστι έχει πάει και ο γιος του 58χρονου Έλληνα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το λεωφορείο. Παράλληλα, το βίντεο ντοκουμέντο από την πρόσκρουση με τη μεταλλική κατασκευή «κόβουν» την ανάσα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναμένουν να μάθουν και τα αποτελέσματα της έρευνας από πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν το λεωφορείο που φυλάσσεται σε χώρο πάρκινγκ της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, η έρευνα των Αρχών θα γίνει και στο GPS του οδηγού, ο οποίος πιθανότατα δεν έβαλε ρυθμίσεις για λεωφορείο αλλά για απλό ΙΧ, με το μηχάνημα να τον οδηγεί στη γέφυρα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι:

Όσον αφορά τους τραυματίες από τη σύγκρουση, μία γυναίκα έλαβε εξιτήριο σήμερα (26.12.2022) και άλλοι τρεις αναμένεται να πάρουν εξιτήριο αύριο. Ήδη, πάντως, οι περισσότεροι τραυματίες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα και απόψε το βράδυ θα επιστρέψουν στη χώρα μας άλλοι 15 επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου.

Τα μεγάλα ερωτηματικά

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όμως, δύο είναι τα κύρια ερωτηματικά για το δυστύχημα:

  • Το GPS ήταν επαγγελματικό ή έδινε οδηγίες για ΙΧ;
  • Γιατί το λεωφορείο ταξίδευε χωρίς συνοδηγό;

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», δηλώνει σοκαρισμένος ο οδηγός στο MEGA.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», προσθέτει μέσω του δικηγόρου του.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που ήμουν εγκλωβισμένη στο μπροστινό κάθισμα και φώναζα “βοήθεια, βοήθεια” γιατί δεν μπορούσα να πάρω ανάσα», δηλώνει στον ALPHA μια Ελληνίδα που επέβαινε το λεωφορείο.

Άλλα 7 τροχαία σε 4 μήνες στο ίδιο σημείο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο σημείο που έγινε το μοιραίο τροχαίο, έχουν γίνει συνολικά 7 παρόμοια τροχαία το τελευταίο 4μηνο.

Κάτι που ίσως ενισχύει την άποψη που έχουν εκφράσει εμπειρογνώμονες, πως ίσως δηλαδή υπήρχε κακοτεχνία στη συγκεκριμένη κατασκευή.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News