Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024, 8:17
Κόσμος

Ρωσία: Αιματηρό επεισόδιο με τουλάχιστον 5 νεκρούς αστυνομικούς από πυρά ενόπλων σε συναγωγή στο Ντερμπέντ


Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μια συναγωγή αλλά με στόχο μία ορθόδοξη εκκλησία στο Ντέρμπεντ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή του.

Στην πόλη Ντέρμπεντ της περιοχής Ντάγκεσταν του Βόρειου Καυκάσου της Ρωσίας, όπου κατοικεί μια αρχαία εβραϊκή κοινότητα, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά αγνώστων, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών. Η επίθεση είχε στόχο μια ορθόδοξη εκκλησία, που βρίσκεται δίπλα στη συναγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον 23 είναι οι τραυματίες ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 18:00 σήμερα (23.06.2024).

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο μάλλον με ένα λευκό Volkswagen Polo. Στη σκηνή του εγκλήματος ξέσπασε φωτιά, αν και ακόμα είναι άγνωστο αν η πυρκαγιά εντοπίζεται στη συναγωγή ή στην εκκλησία.

«Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης στη Μαχατσκάλα (130  χλμ. μακριά). Ακολουθούν περισσότερα», έγραψε το DD Geopolitics στο X (πρώην Twitter).

«Στο Derbent, άγνωστοι από ένα αυτοκίνητο πυροβόλησαν κατά συναγωγής και εκκλησίας, μετά την οποία τα κτίρια πήραν φωτιά. Επιπλέον, οι δράστες συμμετείχαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για απώλειες αμάχων. Εικάζεται ότι ένας αστυνομικός πέθανε.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για ανταλλαγή πυροβολισμών στη Μαχατσκάλα — άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών οχημάτων. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκεί σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός», έγραψε τοπικό μέσο στο X.

Οι ταυτότητες των δραστών δεν είναι ακόμη σαφείς, προσθέτει η έκθεση.

Η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες εντός του ναού φέρεται να απαγχονίστηκε ιερέας από τα χέρια των ενόπλων.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News