Σάββατο 29 Ιούνιος 2024, 2:48
Ελλάδα

Ρέθυμνο: Μεγάλη πυρκαγιά στα Ακούμια – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων σε πολλές περιοχές


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες Τρίτη το βράδυ στα Ακούμια Ρεθύμνου, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης).

Το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή.

Καίγεται χαμηλή βλάστηση σε μια περιοχή που έχει καεί άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν

Πνέουν ισχυροί άνεμοι που αυξάνουν την ένταση της φωτιάς και την ταχύτητα εξάπλωσης του πύρινου μετώπου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, η Πολιτική Προστασία της Κρήτης βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να εκκενωθούν οικισμοί και ξενοδοχεία σε περίπτωση που η φωτιά φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Μάλιστα, είκοσι λεπτά πριν τις 02:00 σήμερα Τετάρτη εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Αγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σ’ ετοιμότητα και ν’ ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ισχυροί άνεμοι

Προς το παρόν, πάντως, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυξάνουν την ένταση της φωτιάς και την ταχύτητα εξάπλωσης του πύρινου μετώπου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 130 πυροσβέστες, με 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες, 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και πολλοί κάτοικοι.

Καίγονται αγροτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις σε μια περιοχή που έχει καεί τρεις φορές κατά το παρελθόν.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News