Τετάρτη 15 Μάιος 2024, 4:28
Auto-Moto

Πρώτη γεύση από το νέο VW ID.7

Η VW αποκάλυψε στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας το πρώτο της ηλεκτρικό σεντάν, το ID.7. Πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ID.Aero που θα λανσαριστεί το δεύτερο τετράμηνο του 2023 και θα έρθει αντιμέτωπο στην αγορά με την BMW i4 και το Tesla Model 3.

Εξωτερικά, αν και η VW επέλεξε να κρύψει το ID.7 κάτω από ένα πολύχρωμο καμουφλάζ, το νέο σεντάν δείχνει να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση του ID.Aero concept.

VW ID.7

Περνώντας στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του infotainment με διαγώνιο 15″ και ο οδηγός μπροστά του αντικρίζει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χειριστήρια αφής στη βάση της οθόνης του infotainment για την ένταση του ηχοσυστήματος και για τον κλιματισμό είναι φωτιζόμενα.

Μία από τις καινοτομίες της VW που θα κάνει ντεμπούτο με το ID.7 είναι το σύστημα Smart Air Vents το οποίο αναγνωρίζει τo κλειδί όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο και ξεκινάει αυτομάτως τη θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνας. Παράλληλα, η ροή του αέρα του κλιματισμού μπορεί να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην καμπίνα η να κατευθυνθεί αυτόματα στα σώματα των επιβατών.

VW ID.7

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η νέα ηλεκτρική μπερλίνα έχει μεταξόνιο 2.969 mm, βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW με τον κατασκευαστή να υπόσχεται αυτονομία που αγγίζει τα 700 km. Το ID.7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Emden της Γερμανίας πλάι στο ID.4.

Τέλος, θυμίζουμε ότι το ID.7 είναι το έκτο μέλος της οικογένειας ID. και το ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η VW μέχρι το 2026.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News