Τρίτη 7 Μάιος 2024, 16:14
Ευ Ζην

Πρόσκληση σε δείπνο όπως… σας γέννησε η μαμά σας – Η νέα τάση

Η Charlie Ann Max θα είναι η οικοδέσποινά σας, εάν επιλέξετε να ζήσετε την εμπειρία του Füde Dinner Experience, ενός «απελευθερωτικού χώρου που γιορτάζει τον πιο αγνή εκδοχή του εαυτού μας, μέσα από τη μαγειρική με βάση τα φυτά, την τέχνη και το γυμνό», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Με άλλα λόγια: Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα vegan δείπνο γυμνοί με ένα σωρό αγνώυς;

Η Max άρχισε να πειραματίζεται με τα γυμνά events το 2020.

Στα δείπνα αρχικά μπορούσε να προσέλθει κανείς μόνο με πρόσκληση, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να υποδέχεται και κόσμο που είχε ακούσει σχετικά με αυτά μέσω του Instagram ή από στόμα σε στόμα.

Κάθε δείπνο που παρέθετε η Max γινόταν sold out, και παράλληλα άρχισε να κατακλύζεται από ερωτήσεις από επίδοξους πελάτες. Να σημειωθεί πως η συμμετοχή ανά άτομο ανέρχεται στα 88 δολάρια.

Το Füde Dinner Experience δείχνει να εξελίσσεται σε μία νέα ανερχόμενη τάση.

Σε ένα αντίιχο δείπνο τον Μάρτιο, οι καλεσμένοι μόλις μπήκαν στην αίθουσα γδύθηκαν. Στον χώρο δεν υπήρχε καμαρίνι, παρά μόνο ορισμένες κρεμάστρες.

Σαν πίνακες της Αναγέννησης

Η κύρια τραπεζαρία ήταν ζεστά φωτισμένη και ντυμένη με σεντόνια από κρεμ και σαμπανιζέ μετάξι. Η κ. Μαξ είπε ότι κάνει τις εκδηλώσεις της να μοιάζουν με πίνακες της Αναγέννησης γιατί «είναι πολύ ρομαντικά».

Κάθε ένας από τους παρευρισκόμενους (οι ηλικίες κυμαίνονταν μεταξύ 20 και 60 ετών, το δείπνο απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, που συμμετέχουν ύστερα από προσωπική σύσταση κάποιου που έχει ήδη συμμετάσχει), είχε προσεγγίσει διαφορετικά την πρόκληση του ντυσίματος για μια γυμνή εκδήλωση.

Κάποιοι φορούσαν μια πλήρη εμφάνιση για πάρτι, ενώ άλλοι αρκέστηκαν σε φούτερ και τζιν. Αφού γδύθηκαν, οι καλεσμένοι περιφέρονταν σε διάφορες ομάδες, συστήνονταν και συζητούσαν ευγενικά μεταξύ τους.

Σχεδόν όλοι τους εμφανίστηκαν μόνοι τους. Ο καθένας πριν μπει συμπληρώνει μια φόρμα που δηλώνει για ποιον λόγο θέλει να συμμετάσχει.

Μία γυναίκα, 41 ετών δήλωσε πως ήθελε να  επανασυνδεθεί με το σώμα της, το οποίο άλλαξε αφού γέννησε το πρώτο της παιδί πέρυσι.

Μία νεαρή κοπέλα, 21 ετών ενώ γδύθηκε κράτησε τις λευκές τις κάλτσες επειδή όπως είπε ήταν «άνετες». Ήλπιζε ότι το δείπνο θα τη βοηθούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη κοινωνική αυτοπεποίθηση. «Σίγουρα μερικές φορές είμαι από τη ντροπαλή πλευρά, οπότε κάτι τέτοιο με ωθεί πραγματικά να ανοιχτώ» ανέφερε.

Η Max ξεκίνησε τον λογαριασμό Füde Instagram το 2020 ως έναν τρόπο να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το γυμνό.

Ωστόσο πήρε σάρκα και οστά το 2014, όταν εκείνη και οι συγκάτοικοί της Μπρούκλιν αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν και να κάνουν παρέα διαμέρισμά τους.

Το Füde Dinner Experience  δεν αποτελεί ακόμη κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά η Max ελπίζει ότι θα γίνει μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Επί του παρόντος, η ίδια βγάζει τα προς το ζην από το μόντελινγκ και τη δημιουργία περιεχομένου και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες.

H Charlie Ann Max

Η εξάπλωση του γυμνισμού

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται σήμερα ως γυμνιστές, ή γυμνίστριες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, την τελευταία διαθέσιμη, από την εταιρεία υπηρεσιών μάρκετινγκ Ypartnership.

Ορισμένοι ιρικοί υποστηρίζουν ότι το σύγχρονο κίνημα των γυμνιστών στη Δύση εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα ως μέσο για την προαγωγή της υγείας με την έκθεση του σώματος ν καθαρό αέρα και το φως του ήλιου- άλλοι εντοπίζουν τις ρίζες του στη Γερμανία του 19ου αιώνα, ως μια προσπάθεια αντίστασης στην εκβιομηχάνιση και υπέρ της ζωής κοντά στη Φύση.

Το κίνημα των γυμνιστών έχει ιρικά συνδεθεί με το φαγητό. Όταν εμφανίστηκε στην Ευρώπη, αφορούσε τόσο τη διατροφή όσο και την ένδυση.

Ορισμένοι γυμνιστές απέφευγαν τα κρεατοφαγικά πιάτα και αγκάλιαζαν τη χορτοφαγία και την υγιεινή διατροφή.

Σήμερα, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αναπόσπα μέρος της εμπειρίας του γυμνισμού. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για το μαγείρεμα και το φαγητό, πολλοί γυμνιστές είναι κατηγορηματικοί.  Αισθάνονται λιγότερο περιορισμένοι, πιο δημιουργικοί.


πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News