Τρίτη 21 Μάιος 2024, 16:56
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Προσεισμικός έλεγχος παντού-Σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, πυροσβεστικοί σταθμοί κστο «μικροσκόπιο» του ΤΕΕ


Ο προσεισμικός έλεγχος στο σύνολο των σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων, ξεκινά τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός, ο οποίος βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο του Roadshow, στην Πάτρα.

Αυτό διεξήχθη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ, με τον Γιώργο Στασινό να αναφέρεται στην προσφορά του εν λόγω γνωμοδοτικού συμβούλου της πολιτείας στους μηχανικούς και στους πολίτες, ειδικά στα θέματα ανθεκτικότητας, με έμφαση σε έργα όπως είναι και ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων.
«Το ΤΕΕ είναι δίπλα στους μηχανικούς, αλλά κυρίως δίπλα στους πολίτες» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι
παράλληλα με τα ζητήματα της ανθεκτικότητας «το ΤΕΕ αυτήν την περίοδο εκτελεί πολύ σημαντικά έργα, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών, τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια με σκοπό τον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα».
«Το ΤΕΕ συμπλήρωσε 100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες αυτής της χώρας για την ανάπτυξη όπως τη βλέπουμε σήμερα, με τα καλά και τα άσχημα αλλά στο τέλος με θετικό πρόσημο, ανέφερε επίσης.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό ο πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε: «Υπάρχει από το 2012 και μέχρι σήμερα εφαρμόζεται κανονικά, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί περισσότερα ύψη με την εκμετάλλευση κάποιου συνδυασμού διατάξεων. Νομίζω το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αντιμετωπίζει με ρύθμιση στη Βουλή, οπότε θεωρώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».
Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.
Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.
Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

 



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News