Πέμπτη 27 Ιούνιος 2024, 21:06
Κόσμος

Πούτιν: «Θα αναπτύξουμε τα πυρηνικά όπλα μας ως εγγύηση για την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο»


«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» η τακτική που υιοθετεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, απειλώντας και πάλι με τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας, αλλά βάζοντας ταυτόχρονα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να μιλά για την ανάγκη διαλόγου με τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης βέβαια στην ατζέντα και της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σήμερα, 21/6/2024, ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα πυρηνικά όπλα της, που κατά τον ίδιο συνιστούν το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, ως αποτρεπτικό μέσο και θα προμηθεύσει τον στρατό που πολεμά στην Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις στο Κρεμλίνο, μιλώντας σε αποφοίτους των ακαδημιών του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την πυρηνική τριάδα ως μια εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή και την διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν.

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας παραπέμπει στους πυρηνικούς πυραύλους που μπορεί να εκτοξεύσει από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως η Ρωσία θεωρεί ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας με τις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να είναι «συνολικές» και να συμπεριλάβουν το θέμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Είναι αδύνατον να απορριφθεί οποιοδήποτε τμήμα από το γενικό σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων, κι εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό» δήλωσε ο ι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον για τους πυρηνικούς κινδύνους.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά σε έναν διευρυμένο συνολικό διάλογο που καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας διάστασης που σχετίζεται με την σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία και την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σ’ αυτή τη σύγκρουση» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, απορρίπτουν τον ισχυρισμό της Ρωσίας, ότι με το να εξοπλίζουν την Ουκρανία εμπλέκονται ευθέως στον πόλεμο που ξεκίνησε με την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ΗΠΑ έχουν διακηρύξει ακόμη ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο είναι αποκλειστικά θέμα της Ουκρανίας.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News