Κυριακή 6 Οκτώβριος 2024, 11:33
Flashback

Πώς οι Def Leppard έσωσαν τον Brian May των Queen από βέβαιο θάνατο

Ο Joe Elliott των Def Leppard ήταν ο άνθρωπος που έβαλε σε κίνδυνο αλλά και έσωσε το μέλλον των Queen.

Η rock μουσική θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική σήμερα αν οι Def Leppard δεν είχαν σώσει τον Brian May των Queen την τελευταία στιγμή πριν καεί ζωντανός.

Το Sheffield έχει μία μουσική ιστορία που οι ντόπιοι λατρεύουν. Συγκροτήματα όπως οι Pulp ή οι Arctic Monkeys γεμίζουν κόσμο τα γήπεδα, προς τιμήν τους ζωγραφίζονται τοιχογραφίες και τα ονόματά του δίνονται σε κτίρια και φυσικά, σε μπύρες.

Αλλά πριν από όλους αυτούς, η «πόλη του χάλυβα» έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για ένα heavy metal συγκρότημα, τους Def Leppard.

 

Ο ήχος των Def Leppard δεν είναι αυτός που συνήθως χαρακτηρίζει την αγγλική πόλη. Ενώ πολλοί μουσικοί της περιοχής χρησιμοποιούν με υπερηφάνεια την προφορά τους, μιλούν για την πόλη τους και είναι εξαιρετικά προσγειωμένοι στην προσέγγισή τους στον ήχο, οι Def Leppard ακολούθησαν την αντίθετη κατεύθυνση.

Υιοθετώντας μία glam rock εμφάνιση και έναν ήχο με επιρροές από την κλασική σκηνή του Λος Άντζελες, οι Def Leppard είναι ένα συγκρότημα που προσφέρει μία ευκαιρία να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να παίζουν μουσική, φροντίζουν να περνούν καλά οι θαυμαστές τους στο Sheffield και σε όλο τον κόσμο.

Φυσικά, μερικές φορές η μουσική τους είναι τόσο εθιστική που οι ακροατές χάνονται μέσα της. Η ομορφιά τραγουδιών όπως τα «Love Bites», «Hysteria» και «Pour Some Sugar On Me» σε καλεί σε μία γλυκιά απόδραση από την πραγματικότητα που γίνεται υπερβολικά αληθινή.

 

Δεν είσαι πια στη Γη – βρίσκεσαι σε ένα glam rock καθαρτήριο γεμάτο με εκπληκτικά σόλο κιθάρας και ερμηνείας που δεν θα ήθελε ποτέ να χάσει κανένας λάτρης της rock μουσικής.

Ο Brian May των Queen βρέθηκε κάποτε σε αυτό το καθαρτήριο και το ίδιο συγκρότημα που θα μπορούσε να του είχε κοστίσει τη ζωή, ήταν επίσης αυτό που έσωσε.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παίξει μαζί με τους Def Leppard, παρασύρθηκε τόσο πολύ από τη μουσική του συγκροτήματος και την κιθάρα του που δεν είχε συνειδητοποιήσει τα πατήματά του.

Αυτό είναι επικίνδυνο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ειδικά τότε, στην ακμή της «πυρομανίας», όταν οι Def Leppard συνήθιζαν να κατακλύζουν τη σκηνή με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, μένοντας πιστοί στον τίτλο του εμβληματικού τρίτου άλμπουμ τους, «Pyromania» (1983).

Ο Brian May εξήγησε πώς είχε κινδύνευσε η ζωή του όταν είχε προλογίσει την ένταξη των Def Leppard στο Rock and Roll Hall of Fame το 2019.

 

«Ο Joe (Elliot, ο τραγουδιστής των Def Leppard) με προειδοποίησε, είπε: “Πρόσεχε τα πυροτεχνήματα στο τέλος, Bri, ξέρεις, να προσέχεις”», θυμήθηκε.

«Αλλά ήμουν τόσο χαμένος στο τέλος, τελειώσαμε τα σόλο, ήμασταν πίσω από τα ντραμς, και υπάρχει ένα βάραθρο μπροστά μας από όπου θα έβγαιναν οι φλόγες. Δεν είχα ιδέα», συνέχισε.

«Ήμουν αλλού, έδινα τα πάντα και ο Joe φώναζε: “Bri! Bri!” Εγώ νόμιζα απλά ότι με επικροτούσε. Τέλος πάντων, μία τεράστια φλόγα βγαίνει μπροστά μου και την τελευταία στιγμή ο Joe με τράβηξε στην άκρη», περιέγραψε.

«Διαφορετικά, δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Έτσι, νωρίς στην καριέρα μας, ο Joe Elliott μου έσωσε τη ζωή!», πρόσθεσε.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον Joe Elliott τόσο για τη μουσική των Def Leppard όσο και για τη μουσική των Queen;

Αν ο Brian May είχε βρεθεί στο λάθος σημείο εκείνο το βράδυ, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Τώρα το θυμόμαστε ως ένα αστείο περιστατικό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνη η στιγμή θα μπορούσε μία τεράστια αλλαγή στην ιστορία της rock μουσικής αν είχε διαφορετική κατάληξη.,

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News