Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 2:43
Flashback

Πώς ένα pop τραγούδι 24 ετών ξαναγεννήθηκε και κάνει χαμό παγκοσμίως

Ακόμα κι αν δεν το έχεις παρατηρήσει, μία βόλτα από το TikTok αρκεί για να πετύχεις κάποιο βίντεο που μέσω συγκρίσεων, ξεμπροστιάζει mainstream επιτυχίες του σήμερα που προέρχονται είτε από διασκευές είτε από samples ’80s-’00s επιτυχιών.

Παράλληλα, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο το γεγονός ότι καλλιτέχνες εκείνης της περιόδου έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, χωρίς καν να χρειαστεί να κυκλοφορήσουν νέο υλικό. Μπάντες π.χ. όπως οι Backstreet Boys πραγματοποιούν περιοδείες ανά τον κόσμο, οι οποίες βγαίνουν sold out. Τον τελευταίο μήνα ωστόσο, τρεντάρει στο Shazam το αντίπαλο δέος τους, οι NSYNC δηλαδή, και συγκεκριμένα το τραγούδι τους Bye Bye Bye.

Τι έχει συμβεί

Παραδόξως, δεν ευθύνεται για αυτό το TikTok – ή τουλάχιστον όχι αποκλειστικά αυτό. Το Deadpool & Wolverine, που βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους και έδωσε το φιλί της ζωής στη Marvel -η οποία παρεμπιπτόντως μέχρι εκείνη τη στιγμή έβλεπε τις παραγωγές της να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο σε έσοδα– ξεκινάει με τον Deadpool να χορεύει το συγκεκριμένο κομμάτι:

Εσύ το θυμάσαι;

Το Bye Bye Bye των NSYNC από το τρίτο studio album τους, No Strings Attached κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου του 2000 και τότε σηματοδότησε μία νέα εποχή για το συγκρότημα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε μπορέσει να αντιμετωπίσει στα ίσια τους Backstreet Boys, στα χνάρια των οποίων είχε δημιουργηθεί.

Ουσιαστικά είναι εκείνο, που ανέβασε τις μετοχές τους στη μουσική βιομηχανία -μαζί με το It’s gonna be me που ακολούθησε- και που έριξε τα φώτα στον μπροστάρη της μπάντας, Justin Timberlake.

Για την ιστορία, το single έφτασε ως το #4 στο Billboard Hot 100, ενώ κατοικοέδρευε επί εβδομάδες στα top 10 πολλών χωρών παγκοσμίως. Πέρα από την αναμφισβήτητη δυναμική του, το No Strings Attached στο σύνολό του, είχε βρει και ένα ωραιότατο κενό ανάμεσα στα άλμπουμ Millennium (1999) και Black & Blue (2000) των Backstreet Boys, το οποίο και εκμεταλλεύθηκε δεόντως.

Απόλαυσε το βίντεο κλιπ του Bye Bye Bye εδώ:

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News