Κυριακή 19 Μάιος 2024, 2:51
Κόσμος

Πολωνία: Κατέφτασαν Αμερικανικά F-15 καθώς δεν εκτονώνεται η κρίση με τη Ρωσία

Την ώρα που η Ρωσία πραγματοποιεί κοινά γυμνάσια με τη Λευκορωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά και ναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την αντίδραση του Κιέβου, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μεταφορά αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σήμερα σε πολωνική αεροπορική βάση.

Τα μαχητικά έφτασαν καθώς περισσότερες αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Πολωνία, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Σήμερα, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Λασκ, θα υποστηρίξουν την ανατολική πτέρυγα στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ», έγραψε με tweet του ο Μάριους Μπλάστσακ.

Ο υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των F-15 που προσγειώθηκαν στη βάση.

Αμερικανικά F-15 έχουν επίσης σταλεί στη Βαλτική.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο μπορεί να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στη στήριξη των συμμάχων του στην Ανατολική Ευρώπη αν χρειαστεί, αφού ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη 350 στρατιωτών στην Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News