Κυριακή 12 Μάιος 2024, 22:13
Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποστολή υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα

Με μια νέα ανθρωπιστική κρίση να είναι προ των πυλών λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ενέκρινε την αποστολή υγειονομικού υλικού στην πληττόμενη χώρα. Αντίστοιχη κίνηση παροχής βοήθειας ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). 

«Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας της Ελλάδος στην Ουκρανία ως υπουργείο Υγείας εγκρίναμε την άμεση αποστολή υγειονομικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και  είμαστε έτοιμοι σε ότι άλλο χρειαστεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στην Ουκρανία αναμένεται να σταλούν από την Ελλάδα – μεταξύ άλλων – μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, προστατευτικές στολές και γυαλιά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και μηχανήματα παρακολούθησης για την κλινική κατάσταση των ασθενών. 

Δείτε αναλυτικά την λίστα:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναμένεται να στείλει είκοσι κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σε δομές υγείας της πληττόμενης Ουκρανίας. «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, σε σχετική ανακοίνωσή του. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου (26.02.2022) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνοντας ότι η χώρας μας είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News