Τετάρτη 15 Μάιος 2024, 6:32
Sports

Πλέι οφ Super League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2, Παναθηναϊκός – Άρης 0-1 και Ολυμπιακός – Λαμία 4-1


Το καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει. Τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (3-2), Παναθηναϊκός – Άρης (0-1) και Ολυμπιακός – Λαμία (4-1) έδωσαν ακόμα μεγαλύτερο σασπένς, στις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ της Super League. Δείτε γκολ και φάσεις.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, βάζοντας… φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι Γιάννης Κωνσταντέλιας (3′, 81′) και Ζόαν Σάστρε (90′), με τον Ισπανό να περνάει ως αλλαγή και να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Αυτοκτονικές τάσεις επέδειξε η Ένωση που έκανε την ανατροπή με τους Ορμπελίν Πινέδα (9′) και Ντομαγκόι Βίντα (75′), αλλά στο καπάκι τη δέχθηκε για να γνωρίσει την τρίτη φετινή ήττα της και πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη και να μένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου, περιμένοντας στην Τούμπα τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και πηγαίνοντας στο «Βικελίδης» για το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΚ, από την άλλη, έχει ακόμη ένα match ball, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό, προτού υποδεχθεί τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Άρης «σκότωσε» σχεδόν όλες ελπίδες του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει ως το τέλος τον εφετινό τίτλο στη Super League.

Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ νίκησε την πρωτοπόρο ΑΕΚ με 3-2, οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πέρασαν με νίκη 1-0 απ’ τη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και «τελείωσαν» τους «πράσινους» που σπατάλησαν ένα σωρό ευκαιρίες κι έμειναν ξανά στο «μηδέν» σε ένα καθοριστικό σημείο.

Το γκολ του Ζαμόρα στο 2’ έμεινε αναπάντητο στο υπόλοιπο του αγώνα κι ο Άρης έφυγε απ’ το «Απόστολος Νικολαΐδης» με ένα τεράστιο διπλό.

Με το μυαλό να… ταξιδεύει ήδη στο Μπέρμιγχαμ και τον ιστορικό ημιτελικό με την Αστον Βίλα και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Τσικίνιο στο 24΄, ο Ναβάρο στο 27΄, ο Ποντένσε στο 52΄ και ο Αλεξανδρόπουλος στο 93΄ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που πλέον γνωρίζουν πως εάν κάνουν το 3/3, θα σηκώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Τόσιτς στο 64΄ μείωσε για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που στο τελευταίο ημίωρο θα μπορούσε να βρει κι άλλα γκολ.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ

Ολυμπιακός – Λαμία 3-1

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1

Η βαθμολογία των πλέι οφ (8η αγωνιστική)

ΑΕΚ 75

2.ΠΑΟΚ 71

Παναθηναϊκός 71

Ολυμπιακός 70

Αρης 52

Λαμία 35

* ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο

Το πρόγραμμα των πλέι οφ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

Κυριακή 12 Μαΐου (Εξ αναβολής 5η αγωνιστική)

20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Τετάρτη 15 Μαΐου (9η αγωνιστική)

20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία – Άρης

Κυριακή 19 Μαΐου (10η αγωνιστική)

20:00 ΑΕΚ – Λαμία

20:00 Άρης – ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News