Κυριακή 5 Μάιος 2024, 16:34
Οικονομία

Πήραν «φωτιά» τα καύσιμα: Σε ποιες περιοχές η αμόλυβδη ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο

Πήραν «φωτιά» τα καύσιμα: Σε ποιες περιοχές η αμόλυβδη ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο | venzini3 1

«Φωτιά» παίρνουν τα καύσιμα, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ ανά λίτρο και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής να τα ξεπερνά κιόλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή σήμερα, Τετάρτη αγγίζει τα 1,831 ευρώ πανελλαδικά για την 95 οκτανίων, τα 1,978 για την αμόλυβδη 100 οκτανίων 1,978, η τιμή της σούπερ διαμορφώνεται στα 1,633 ευρώ, diesel κίνησης στα 1,572 και το υγραέριο κίνησης στα 1,042.

Τρίτη στην ακρίβεια της βενζίνης η Ελλάδα

«Τον τελευταίο χρόνο, βιώνουμε συνεχείς καθημερινές αυξήσεις από τα διυλιστήρια», είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης. «Η βενζίνη έχει ακριβύνει 40 λεπτά το λίτρο από τον περασμένο Φεβρουάριο», τόνισε.

«Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλοί οι φόροι κατανάλωσης. Από το 2011, έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη», επεσήμανε και πρότεινε όταν αυξάνουν πολύ οι τιμές διεθνώς, να υπάρχει ένας μηχανισμός μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να γίνεται η τιμή του καυσίμου προσιτή στον μέσο καταναλωτή.

«Έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, είπε ο κ. Κιούσης.

Σε ποιες περιοχές είναι απλησίαστη

Στα πρατήρια της Αττικής, η αμόλυβδη 100 οκτανίων ξεκινά από τα 1,624 ευρώ το λίτρο και σε Γαλάτσι, Μοσχάτο, Καλλιθέα και Κολωνό ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Χθες , τα πρατήρια των Κυκλάδων, η χαμηλότερη τιμή εντοπίστηκε στην Τήνο στα 1,909 ευρώ ανά λίτρο ενώ η ακριβότερη, στη Μήλο με 2,285 ευρώ ανά λίτρο.

Στην Αχαΐα καταγράφτηκε ρεκόρ σε πρατήριο στο Αίγιο, με 100αρα στην τιμή των 2,155 ευρώ.

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News