Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 21:21
Ελλάδα

Πήλιο: Οικογένεια τουριστών κινδύνευσε από την κακοκαιρία – Φούσκωσε ο χείμαρρος και ειδοποίησαν το 112


Μια οικογένεια Ισραηλινών τουριστών που διέμενε κοντά σε χείμαρρο στο Πήλιο χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή (19/04) και οι οποίες συνεχίστηκαν έως το πρωί του Σαββάτου (20/04).

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το TheNewspaper, πρόκειται για μια πενταμελή οικογένεια, που έκανε διακοπές στην περιοχή του Λημνιώνα.

Η οικογένεια διέμενε σε κατάλυμα δίπλα σε χείμαρρο ο οποίος όμως «φούσκωσε», με τους γονείς της οικογένειας να καλούν το 112 για τον απεγκλωβισμό τους από το σπίτι.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους απεγκλώβισαν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Θεσσαλία και Σποράδες στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Από την επέλαση της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες.

πηγή: meteo.gr

Το μέγιστο ύψος βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά).

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Χωρίς προβλήματα ο Βόλος

Χωρίς προβλήματα και με φαινόμενα ήπιας μορφής πέρασε η κακοκαιρία από τον Βόλο και την Μαγνησία, αφού δεν καταγράφηκαν σε καμία περίπτωση πλημμυρικές καταστάσεις ή σημαντικές κατολισθήσεις στο ανατολικό και νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε ετοιμότητα από χθες το απόγευμα .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων από κτίρια, ούτε παρουσιάστηκαν φαινόμενα πλημμύρας σε δρόμους του Βόλου, αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν καταγράφηκαν προβλήματα σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

πηγή: gegonota.news

πηγή: gegonota.news

Η βροχή που έπεσε στον Βόλο ήταν στα πλαίσια της απλής κανονικής βροχής, με μία περίοδο μεγαλύτερης έντασης περίπου στις 5 τα ξημερώματα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στη Μαγνησία δεν καταγράφηκαν προβλήματα. Είναι όμως πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Φροντίσαμε να υπάρχει απόλυτος καθαρισμός των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά και η δουλειά που έγινε αποδείχθηκε στον Βόλο. Οι χείμαρροι ήταν «αεροδρόμια» και το αποτέλεσμα σωτήριο.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αργότερα τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News