Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 3:05
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι – Ετοιμάζεται παρουσίαση αρμάτων για την τελευταία Κυριακή!

Μια παρουσίαση αρμάτων έχει στα σκαριά του για την τελευταία Κυριακή ο Δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, περιμένοντας ασφαλώς το σχετικό «οκ» από την επιτροπή για να το επισημοποιήσει.

Οπότε ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο. Πάντως για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν μιλάμε για παρέλαση αρμάτων, αλλά για μία παρουσίαση, που όμως θα ανεβάσει τους τόνους του καρναβαλικού κλίματος της πόλης και θα αποτελέσει μία δράση σημαντική από τη στιγμή που δεν θα γίνουν καρναβαλικές παρελάσεις πληρωμάτων.

Στην παρουσίαση αυτή που θα γίνει στο κέντρο της Πάτρας θα πάρουν μέρος τα τρία νέα καρναβαλικά άρματα που έχει φτιάξει το Καρναβαλικό Συνεργείο και θα προστεθούν ορισμένα ακόμα από τα παλιά που θα έχουν συντηρηθεί και ανακαινιστεί, χωρίς όμως ακόμα να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους.

Θυμίζουμε ότι ήδη στην πλατεία Γεωργίου κοσμεί το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού του 2020, αλλά και μία σύνθεση που αποτελείται από καινούργιες καρναβαλικές κατασκευές που αρέσουν αρκετά στους Πατρινούς και στον κόσμο.

Σύνθεση που ουσιαστικά αποτελεί ένα ξεχωριστό άρμα. Στο μεταξύ το Καρναβαλικό Συνεργείο έχει κατασκευάσει δέκα μορφές καινούργιων μπάστακων που έχουν μπει σε διάφορα σημεία της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται τρεις ακόμα νέοι μπάστακες που θα μπουν και αυτό στον χορό της μεγάλης γιορτής.

Πάντως, το σημαντικό για την τελευταία Κυριακή να γίνει η παρουσίαση αρμάτων που θα αποτελέσει μια καρναβαλική εκδήλωση η οποία θα δώσει τουλάχιστον μία γεύση από την… κανονικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού και θα κρατήσει το ενδιαφέρον για επισκέπτες και Πατρινούς.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News