Τρίτη 14 Μάιος 2024, 10:05
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Βγάζουν μαχαίρια σε δημόσια θέα – Τι δείχνουν τα δύο περιστατικά στις σκάλες

«Θερίζει» η παραβατικότητα όχι μόνο στις συνοικίες, αλλά και στο κέντρο της Πάτρας, με την αστυνομία σε συνεχείς περιπολίες και ελέγχους, ακόμα και σε σημεία του ιστορικού της κέντρου που έχουν αρκετό κόσμο και κίνηση.

Τα δύο περιστατικά που άτομα ρομά φέρεται να έβγαλαν μαχαίρι σε δημόσια θέα, ζητώντας από νεαρούς που είχαν βάλει στο μάτι είτε να τους δώσουν χρήματα, είτε να τους αγοράσουν πράγματα από το περίπτερο, είναι τα πλέον χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι έχουν αλλάξει σημαντικά τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Τα δύο περιστατικά έγιναν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης μόνο μεμονωμένα δεν είναι.

Παρόμοιες πράξεις παραβατικότητας – αν και όχι τόσο ακραίες – έχουν γίνει σε άλλα κεντρικά σημεία της Πάτρας, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Γεωργίου, στον μώλο της Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Όλγας και στα Ψηλαλώνια.

Όλα αυτά μέσα στο τελευταίο δίμηνο. Στα περισσότερα από αυτά, με βάση τις καταγγελίες, πρωταγωνιστές ήταν νεαρά άτομα ρομά (ενδεχομένως και ανήλικα) που φέρεται να έχουν συγκροτήσει συμμορίες που έχουν πάψει να δρουν σε συνοικίες της Πάτρας, αλλά έχουν κατέβει προς το κέντρο.

Η αστυνομία γνωρίζει όλα αυτά τα περιστατικά και εξετάζει τις περιπτώσεις εκείνες που οι κλοπές και η παραβατικότητα παραπέμπει σε στοιχεία οργανωμένων συμμοριών.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News