Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 16:06
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου

Ο πατέρας του μικρού Δημήτρη περιγράφει το χρονικό του σοβαρού τραυματισμού του εννιάχρονου παιδιού του από βεγγαλικό κατά τη διάρκεια της γιορτής της λήξης της σχολικής χρονιάς, σε δημοτικό σχολείο, στην Πάτρα.

«Είμαστε πολύ τυχεροί που το παιδάκι μας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Βλέπαμε τα βεγγαλικά έσκαγαν ανάμεσά μας.Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση, δεν κινδυνεύει η ζωή του από χθες το βράδυ», είπε στο newsit.gr ο πατέρας για το σοβαρό συμβάν με τα βεγγαλικά στην Πάτρα.

«Το παιδί όμως έχει σοβαρά εγκαύματα στον λαιμό, στο στήθος, στην αριστερή γνάθο και στο χεράκι του. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που το παιδάκι μας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και κάνουμε τον σταυρό μας γι’αυτό», προσθέτει.

Πάτρα

«Μας είχανε καλέσει στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς καθώς ήταν τα ξαδέρφια του Δημητράκη, του γιου μου στις εκδηλώσεις. Μας υπέδειξαν ένα τραπέζι και καθίσαμε στη δεύτερη σειρά. Μπροστά ήταν μία νοητή πίστα που έκαναν τα παιδιά τις επιδείξεις και τους χορούς».

Όπως  αναφέρει «στη μέση της εκδήλωσης και καθώς χόρευαν τα παιδιά της έκτης δημοτικού είδαμε να ενεργοποιούν βεγγαλικά τα οποία ήτανε από το δικά μου μάτια περίπου στο 50μετρα. Από την πίστα που χόρευαν τα παιδιά δεν πρέπει να ήταν πάνω από 20 μέτρα». Μάλιστα σύμφωνα με τον πατέρα του 9χρονου «τα βεγγαλικά αυτά τα είχαν βάλει χωρίς προστασία».

«Ζήσαμε εμπόλεμες συνθήκες»

Το κακό, ωστόσο δεν άργησε να γίνει. «Το θέαμα αρχικά ήταν εντυπωσιακό, όμως μετά τα περίπου 10 βεγγαλικά θορυβηθήκαμε όλοι. Γιατί είδαμε κάποια από τα βεγγαλικά να κατευθύνονται δεξιά κι αριστερά προς τον κόσμο. Ζήσαμε εμπόλεμες συνθήκες.Πολεμο εν ειρήνη, έφευγαν κυριολεκτικά ρουκέτες, βεγγαλικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα βλέπαμε να περνάμε μέσα από τα μάτια μας, είμαστε όλοι τυχεροί που δεν είχαμε θύματα και αλλους τραυματίες. Βουιζουν ακόμα τα αυτιά μας».

Ο πατέρας του εννιάχρονου αγοριού αναφέρει ότι «με το που είδα αυτή την εικόνα, έτρεξα προς το παιδί που ήταν σχετικά κοντά και έπαιζε και πρόλαβα να το καλύψω το πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή ήρθε βεγγαλικό, ένα από τα δεκάδες που ήρθαν προς τον κόσμο, και χτύπησε πάνω στο λαιμό του και μπήκε μέσα στη μπλούζα του και το χτύπησε στο στήθος του. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί».

Όπως επισημαίνει «από αυτό που κατάλαβα δεν έγινε ούτε σωστή τοποθέτηση, ούτε υπήρχε κάποιο μέτρο ασφάλειας. Ήταν σε ευθεία βολή από τον κόσμο, δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο. Αυτά κατά την χρήση και λόγω της έντασής τους φαίνεται ότι αναποδογύρισαν και να άλλαξαν 90 μοίρες. Φύγανε δεκάδες βεγγαλικά προς τον κόσμο. Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε και άλλα παιδιά τραυματίες και θύματα».

«Σε πολλά σημεία δεν υπάρχει επιδερμίδα»

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και ο πατέρας του μας εξηγεί ότι «οι γιατροί μας είπαν ότι θα έχουν εικόνα των εγκαυμάτων μετά από 10 ημέρες, γιατί σε πολλά σημεία δεν υπάρχει επιδερμίδα. Περιμένουμε να μας κατευθύνουν».

Πάντως, την στιγμή του τραυματισμού του μικρού Δημήτρη όπως μας λέει ο πατέρας του ανήλικου «ήρθαν κάποιοι άνθρωποι να με βοηθήσουν αλλά πήρα το παιδί κατευθείαν με την σύζυγό μου και φύγαμε για το νοσοκομείο. Σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ, μας είπαν να πάμε στο Καραμανδάνειο, είχαν δώσει εντολή και οι γιατροί μας περίμεναν. Ο κόσμος στον δρόμο με εντυπωσίασε γιατί ήμουν με αλαρμ και με κόρνες και μας βοήθησαν. Έγιναν όλα άψογα, από την άποψη της πολιτείας όλα κύλησαν ιδανικά, και η αστυνομία και το ΕΚΑΒ».

Όσον αφορά στο ποιοι ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό του αγοριού και για τους πολλαπλούς κινδύνους που είχε η χρήση αυτών των βεγγαλικών, με τον τρόπο που έγινε, ο πατέρας του τραυματισμένου ανηλίκου τονίζει ότι «θα κινηθούμε νομικά, όχι μόνο για το δικό μου το παιδί, αλλα γιά όλα τα παιδιά. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να μένουνε ατιμώρητα».

Μάλιστα σε ερώτηση  για το αν έχει έρθει κάποιος από το σχολείο, σε επαφή με την οικογένεια τους, ο πατέρας του  λέει: «Είναι εγκληματικά άφαντοι. Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν την ενοχή τους με την απουσία τους».

Τέλος, ο πατέρας μιλάει για τον τραυματισμένο Δημητράκη με γλυκά λόγια. «Είμαι πολύπερήφανος για το παιδί μου. Το πρώτο και μοναδικό πράγμα που με ρώτησε το βράδυ καθώς του έβγαζα την μπλούζα που είχε χτυπήσει για να τον πάρω να φύγουμε για το νοσοκομείο με ρώτησε «μπαμπά θα ζήσω;» του απάντησα «ναι παιδάκι μου» θα ζήσεις και από τότε το παιδί ήτανε πολύ δυνατός. Παρά τους πόνους του, ούτε παραπονέθηκε, ούτε τίποτα και ήταν πάρα πολύ συνεργάσιμος».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Για το περιστατικό η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει έρευνα και όπως ανακοίνωσε προχώρησε σε σύλληψη γυναίκας συλλόγου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, η κατηγορούμενη με την ιδιότητα προέδρου συλλόγου, διοργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία πραγματοποίησε ρίψη βεγγαλικών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 10χρονου παιδιού, που είχε παρευρεθεί, με τους γονείς του, στην εκδήλωση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της κατηγορούμενης θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο ανήλικος παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Πάτρας».

pelop Google news bing news pelopwhatsapp Pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News