Κυριακή 19 Μάιος 2024, 5:37
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα – Το σχολείο, η προστασία και η τοποθέτηση ανελκυστήρα

Νέο επεισόδιο στο ζήτημα του 2ου γυμνασίου Πατρών και την προσβασιμότητα από μαθητές ΑμεΑ.

Η μητέρα μαθητή με κινητικά προβλήματα, δημοσιοποίησε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, το κτήριο που στεγάζει το σχολείο δεν είναι διατηρητέο, αλλά ένα όμορο κτήριο εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το κτήριο όπου στεγάζεται το 2ο γυμνάσιο Πατρών δεν είναι διατηρητέο και δεν έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου. Παράλληλα αναφέρεται ότι δεν έχει γίνει καμία αίτηση από το Δήμο προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων για άδεια εργασιών κατασκευής ανελκυστήρα ΑμεΑ.


Από την πλευρά του δήμου Πατρέων η αρμόδια αντιδήμαρχος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι ο μαθητής παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα του, ενώ η τοποθέτηση ανελκυστήρα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, καθώς έπρεπε να εκδοθούν μια σειρά από άδειες. Στην ανακοίνωση δίνει απάντηση και για το ζήτημα της προστασίας του κτηρίου από την αρμόδια υπηρεσία του δημοσίου: Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 435800 της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων είναι σαφέστατο κι επιβεβαιώνει ότι το 2ο Γυμνάσιο προστατεύεται από την εν λόγω υπηρεσία, η οποία είχε απαγορεύσει άλλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στο πρόσφατο παρελθόν και στο πλαίσιο της ανακαίνισης  του σχολείου κι εύλογα εκφράστηκε η ανησυχία τυχόν πρόσθετων αδειοδοτήσεων πέραν των κλασσικών.
Κύκλοι της Μαιζώνος σημειώνουν ότι “Αυτοί που δεν έκαναν τίποτα την περίοδο των παχέων αγελάδων κατηγορούν αυτούς που δεν πρόλαβαν να τα κάνουν όλα ή καθυστέρησαν κάποιες ημέρες να κάνουν κάτι την περίοδο της πενίας τω ν δήμων και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού”.

Το ευτύχημα πάντως είναι, ότι ο μαθητής μέχρι σήμερα, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του, δεν έχει χάσει καμία διδακτική ώρα και επομένως συμβαδίζει με την φοίτηση της υπόλοιπης τάξης του. 


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News