Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 6:38
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους καυστήρες στα σχολεία

Το τραγικό συμβάν στις Σέρρες, όπου ένας μαθητής έχασε τη ζωή του από έκρηξη στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου, κατά τη διάρκεια εργασιών, προκαλεί έναν εύλογο προβληματισμό ως προς το αν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την πρόκληση ανάλογων περιστατικών και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος είναι κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τα προβλεπόμενα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στα σχολεία της Πάτρας. «Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εργολαβίες για τη συντήρηση των καυστήρων» λέει στη «Γ», επισημαίνοντας: «Όταν διαπιστώνεται βλάβη στον καυστήρα επιδιορθώνεται αμέσως».

Όπως δε αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόσφατα προκλήθηκε βλάβη στον καυστήρα του 21ου Γυμνασίου. Ο υδραυλικός του ∆ήμου πήγε επί τόπου και διαπίστωσε τη βλάβη, η οποία επιδιορθώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Σε κάθε περίπτωση, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας». Πάντως, ο ίδιος θέτει τη συνολική διάσταση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας τα εξής: «Το ζήτημα της απολύτου ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων είναι τεράστιο και εξαρτάται από την οικονομική ευρωστία των ∆ήμων και την κρατική χρηματοδότηση».


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News