Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 11:45
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Take away και delivery κρατούν όρθια την εστίαση τις καθημερινές!

Σάββατα και κάποιες από τις Παρασκευές τα μαγαζιά εστίασης και κυρίως οι ταβέρνες, οι ψησταριές και οι πιτσαρίες γεμίζουν από κόσμο.

Ο κόσμος, βλέπετε, ακόμα και στην Σαββατιάτικη του έξοδο, προτιμάει την πιο φθηνή λύση για την αναψυχή του και να ξεφύγει κάπως από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τι γίνεται τις άλλες μέρες όμως για αυτές τις επιχειρήσεις που ασφαλώς και δεν μπορούν να κρατηθούν όρθιες μόνο από ένα Σάββατο; Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που διατηρούν τέτοιου είδους καταστήματα εκείνο που τραβάει τις καθημερινές είναι το take away και το delivery.

Τα ποσοστά του take away τις καθημερινές κρατούνται σε ένα καλό για την εποχή επίπεδο, κυρίως για τις ψησταριές, τα fast food και τις πιτσαρίες. Ο κόσμος παραγγέλνει, παίρνει αυτό που θέλει σε πακέτο και φεύγει για σπίτι.

Το take away είναι και η πιο συμφέρουσα λύση για μια επιχείρηση αφού την εποχή της ενεργειακής κρίσης γλιτώνει και τα έξοδα του delivery που αντιστοιχούν στην βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης τα οποία έχουν ανέβει αρκετά.

Όμως και το delivery για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις τις καθημερινές πάει αρκετά καλά (πάντα με βάση τις συνθήκες της εποχής), καθώς μετά την πτώση της ζήτησης που είχε παρατηρηθεί μετά από την καραντίνα, τους τελευταίους πέντε μήνες από το καλοκαίρι και μετά, υπάρχει ανάκαμψη.

Ασφαλώς βέβαια το κέρδος για τις επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της ενέργειας και της αύξησης των πρώτων υλών, όμως, όσο η ζήτηση κρατάει (έστω και από απόσταση), τα μαγαζιά μένουν όρθια.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News