Κυριακή 19 Μάιος 2024, 18:44
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Στη φυλακή αλλοδαπός για κακοποίηση δύο μικρόσωμων μπουλντόγκ


Mavropoulis

Την πιθανότητα να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αντιμετωπίζει Βούλγαρος πολίτης, που συνελήφθη για κακοποίηση δύο μικρόσωμων σκυλιών ράτσας γαλλικών μπουλντόγκ.

Ferry Center

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, τρεις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή και εξακόσια ευρώ δικαστικά έξοδα, καθώς καταλήφθηκε από πολίτες στο Ρίο να σέρνει βίαια στην άσφαλτο -αφήνοντας ίχνη αίματος- δεμένα από τους οδηγούς τους, τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ ιδιοκτησίας του.

Ανδρικόπουλος

Η εισαγγελέας πρότεινε και έγινε δεκτό από την Εδρα, ο κατηγορούμενος να εκτίσει μέρος της ποινής του! Μάλιστα, όπως αναφέρει η δικηγόρος και νομική εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Οργανώσεων Ελενα Αρβανίτη, είναι  πιθανό το γεγονός -καθώς απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος- να μην ασκήσει έφεση και να εκτίσει τη συνολική ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο.

Ο δράστης, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ζει σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή του Ρίου, αναζητώντας εργασία, και την ημέρα του περιστατικού έδειχνε μεθυσμένος.

GYMALL

Οι περαστικοί είδαν το περιστατικό και ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Τα ζώα -κατά εφαρμογή του άρθρου 33 του Νόμου 4830/2021 αφαιρέθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και παραδόθηκαν στους εθελοντές τραυματισμένα, να αιμορραγούν και με εγκαύματα στα πέλματά τους.

Στο δικαστήριο που έγινε λίγες ημέρες μετά, κατέθεσαν οι δυο εκ των τριών αυτοπτών μαρτύρων με σαφήνεια και ειλικρίνεια.

Η Ελενα Αρβανίτη αναφέρει ότι ιδιαίτερη εντύπωση της έκανε η κατάθεση του ενός πολίτη που περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος όχι μόνο έσερνε τα ζώα αλλά και τα ανασήκωνε αφήνοντάς τα να πέφτουν με δύναμη στην άσφαλτο σε κάθε βηματισμό του.

«Στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκε άψογα η αναλογία μεταξύ βαρύτητας της πράξης και επιβληθείσας ποινής και μακάρι να αποτελέσει θετικό δεδικασμένο» τονίζει η κυρία Αρβανίτη, που έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τρείς πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο έπραξαν τα δέοντα ως πολιτισμένοι άνθρωποι, αλλά δεν δυσανασχέτησαν ούτε στιγμή -συνήθης τακτική των μαρτύρων- γιατί υποχρεώθηκαν να δώσουν κατάθεση στο Τμήμα και στη συνέχεια να καταθέσουν και ενώπιον του ακροατηρίου, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να δώσουν φωνή στα ζώα!

OLYMPIA PASS



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News