Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 12:02
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης – Πού καταγράφεται το ρεκόρ της πιο ακριβής βενζίνης στην Αχαΐα

Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αχαΐα και συγκεκριμένα σε πρατήρια υγρών καυσίμων περιφερειακά της Πάτρας όπως δήλωσε το πρωί στον Max Fm και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο πρώην Πρόεδρος των πρατηριούχων Αχαΐας κ. Σπύρος Μαυροειδής.

Στην Πάτρα αυτή τη στιγμή η τιμή κυμαίνεται στο 1.83 με 1.90, ενώ στα περίχωρα, όπως για παράδειγμα στο Αίγιο, η βενζίνη φτάνει στα 2 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις επιταχύνθηκαν εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των διεθνών τιμών του αργού αλλά και αλλαγής της ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δολαρίου.

Μάλιστα ο κ. Μαυροειδής μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να δούμε την τιμή της βενζίνης να αγγίζει και τα 2,5 ευρώ το λίτρο ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

Όπως είπε μόνη λύση για να ανακουφιστούν οι οδηγοί αλλά και για να δουν οι πρατηριούχοι περισσότερους πελάτες στα καταστήματα τους αποτελεί εδώ και τώρα η μείωση του ειδικού τέλους.

Μάλιστα πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου δηλώνουν πως ο κόσμος βάζει λιγότερα χρήματα βενζίνη πχ εκεί που κάποιος έβαζε 20 ευρώ βενζίνη, έπεσε στα δέκα και τώρα μπορεί να βάλει πέντε ακόμα και τρία ευρώ μέχρι να δει τι θα γίνει μέχρι την επόμενη μέρα.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News