Κυριακή 5 Μάιος 2024, 17:06
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διανοίξεις δρόμων μέσα στο 2024


Διανοίξεις δρόμων που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 είναι έτοιμος να εκτελέσει ο Δήμος Πατρέων με τη συνδρομή εργολάβου. Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε προκηρυχθεί ανοικτός διαγωνισμός με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και πλέον βρέθηκε προσωρινός μειοδότης για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Πρόκειται για εργασίες οδοποιίας που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την εύρυθμη λειτουργία γειτονιών της πόλης. Τα εν λόγω έργα μικρής εμβέλειας θα γίνουν σε πολλές γειτονιές και δρόμους του Ανατολικού, Αρκτικού, Νοτίου Διαμερίσματος αλλά και στα Βραχνέικα. Μετά από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών είχε ζητηθεί η διάνοιξη δρόμων σε αρκετά σημεία γι’ αυτό και ετοιμάστηκε μελέτη για την ικανοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», κατατέθηκαν προσφορές και η πιο οικονομικά συμφέρουσα έχει έκπτωση της τάξης του 15,19%.

Πλέον, αν δεν υπάρξει κάποια ένσταση από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν τα έργα. Από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης θα πρέπει ο ανάδοχος μέσα σε ένα χρόνο να έχει εκτελέσει το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται, όπου μεταξύ άλλων είναι και οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων που θα διανοιχθούν.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν έργα στους παρακάτω δρόμους, οι οποίοι ταξινομούνται ανά διαμέρισμα:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ: Οδοί γύρω από το Γηροκομειό, σε τμήμα των οδών Καλαβρύτων και Λαγκαδά (Ψαροφάι), σε σημεία των οδών Ηφαιστίωνος, Ρίτσου, Χατζημιχαήλ, Βενέζη, Θουρίας (από οδό Χατζή έως Καλαβρύτων), στην Αρόη γύρω από τη συνοικία Σαμακιά, στην οδό Παπαλουκά και Περικλή Βυζαντίου, στην οδό Σπεράτζα (Γηροκομειό), στην οδό Σελεύκου και Αντιγόνου και Αντιόχου (Μπεγουλάκι), στην οδό Πτολεμαίου (Μπεγουλάκι), Σεβαστουπόλεως (Γηροκομειό) και σε τμήμα της οδού Σεφέρη.

ΑΡΚΤΙΚΟ: Οδός Συκουτρή και Πηνελόπης Δέλτα (Βορείως Εξω Αγυιάς), τμήμα οδού Αθηνών και οδού Ανδρονίκων από Αθηνών έως Ναυσικάς, Κοτοπούλη, Ποσειδώνος (Αγιος Παντελεήμων), Μύτικα, Αθέρα, Αρμενιστή και Καφηρέως (Κάτω Συχαινά), και σε ανώνυμες οδούς στο Ζαβλάνι.

ΝΟΤΙΟ: Οδός Πανδιώνος, Πρευγένης, πάροδος Ιτεών, Ιβήρων, Ιωνος, Μονής Μακελλαριάς (Ιτιές Λεύκα), Μονής Βατοπεδίου, Κουντουριώτη, Εμ. Παπά (Ζαρουχλέικα), Τελαμώνος (Κρύα Ιτεών), Φιλίππου Ολυμπιάδος (από 3ο Αστ. Τμήμα έως Ευβοίας).

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ: Οδός Ελ. Βενιζέλου (κατάντη σιδηροδρομικής γραμμής), ανώνυμη οδός από τη Δεσποτοπούλου μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή, οδός Καποδίστρια.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Επιθέσεις με μαχαίρι και κλοπές από ανήλικα – «Φοβόμαστε για τη ζωή μας» καταγγέλουν κάτοικοι

Πατρινό Καρναβάλι: Ντοκουμέντο για τις μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης – Ο Διευθυντής της ΕΡΤ-3 αποκλειστικά στην «Π» διαψεύδει την ΚΕΔΗΠ

Αστυνομικός συνελήφθη για κύκλωμα μαστροπείας-Πήγαινε Ουκρανές και Ρωσίδες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση

Αναστάτωση από έρευνα Ελβετών για «μολυσμένη» ατμόσφαιρα στην Πάτρα – Ο Ανδρέας Καζαντζίδης εξηγεί στην «Π»

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Αυτοκτονία η πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό σε σακούλες

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News