Κυριακή 5 Μάιος 2024, 17:41
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Παράπονα στην εστίαση για τους ελέγχους για τη μουσική

Αναστάτωση έφεραν στην εστίαση της Πάτρας οι δύο νέες συλλήψεις που έγιναν για το θέμα της μουσικής και της ηχορύπανσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αυτά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Πάτρας εκτός από ότι είχαν έντονη μουσική, λειτουργούσαν εκτός ωραρίου τις ηχητικές τους εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, οι συλλήψεις αυτές είναι αποτέλεσμα σωρειών ελέγχων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται ότι συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, λειτουργώντας με το γράμμα του νόμου και προχωρώντας στις αντίστοιχες διαδικασίες και σε ότι προβλέπεται στους παραβάτες.

Όμως, το καλοκαίρι οι χώροι ήταν ανοικτοί και οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν σε έναν βαθμό δικαιολογημένοι από τη στιγμή που η μουσική ενοχλούσε την γειτονιά που έκανε συνήθως τις καταγγελίες.

Τον χειμώνα πλέον οι χώροι είναι κλειστοί και προφανώς δεν δημιουργείται το ανάλογο πρόβλημα. Ωστόσο, η αστυνομία έχει συνεχίσει τους ελέγχους και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπίσει αρκετές παραβάσεις το όλο τελευταίο διάστημα.

Γεγονός που ανησυχεί αρκετούς επαγγελματίες εν όψει των γιορτών. Πολλοί από αυτούς έχουν μαγαζιά που στηρίζονται κυρίως στην βραδινή λειτουργία, κατά συνέπεια περιμένουν να δουλέψουν αυτές τις μέρες που ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει.

Και διασκέδαση χωρίς μουσική ή με έλεγχους της αστυνομίας για την ένταση αυτής, είναι δύσκολο να επιτευχθεί.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News