Πέμπτη 16 Μάιος 2024, 9:16
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Ο Έσπερος θα παραχωρηθεί και πάλι στον δήμο για κοινωφελείς σκοπούς

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Έσπερο, μετά από την είδηση της εξαγοράς του χώρου από σχήμα πατρινών επενδυτών που προέρχονται από τον χώρο της υγείας.

Ο χώρος δεν άνηκε στον δήμο, όμως, επί της ουσίας του είχε παραχωρηθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, την τράπεζα της Eurobank. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και από τους νέους ιδιοκτήτες του, με την μορφή χρησιδανείου, μέχρι έως ότου προχωρήσουν στην υλοποίηση των όποιων σχεδίων υπάρχουν.

Το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα προτίθεται να προβεί σε δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου στον δήμο για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ έχει υποβάλει και σχετική αίτηση παραχώρησης χρήσης, που θα έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.

Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Το μόνο που ευχόμαστε να αλλάξει είναι η στάση που θα δείξει απέναντι του χώρου από εδώ και στο εξής η όποια δημοτική αρχή. Να μην είναι δηλαδή παρατημένος, να μην μετατραπεί και πάλι σε πάρκινγκ για μηχανάκια, ούτε σε ουρητήριο για περαστικούς και αστέγους.

Σημειώνουμε ότι κατεδάφιση του Εσπέρου δεν μπορεί να γίνει αφού ο χώρος και ειδικότερα οι κίονες του, έχουν χαρακτηριστεί μνημεία του νεότερου πολιτισμού. Ελπίζουμε λοιπόν τον Έσπερο να τον δούμε έτσι όπως ήταν στην φωτογραφία πριν από μερικά χρόνια.

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).



πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News