Κυριακή 19 Μάιος 2024, 17:27
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Μονόδρομος οι αυξήσεις για τις ψησταριές και το γρήγορο φαγητό

Ψυχραιμία. Αυτό συνιστούν τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ στους επαγγελματίες συναδέλφους τους που διατηρούν ψησταριές και επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού που βλέπουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα που προμηθεύονται, αλλά και το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευτεί και τους ίδιους να μην βγαίνουν πλέον με τις τιμές που δίνουν οι υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με το μέλος του ΣΚΕΑΝΑ Κώστα Σακκή υπάρχει μια μεγάλη πίεση από τους επαγγελματίες του κλάδου που έχουν μαγαζιά που δραστηριοποιούνται κυρίως με το σουβλάκι, το πιτόγυρο, τα σάντουιτς, τις πίτσες κτλ για να αυξήσουν τις τιμές, στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής που θα πρέπει να υπάρξει για να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην αγορά.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μία πίεση από τους συναδέλφους για να ανεβάσουμε τις τιμές αφού βλέπουν τα έξοδα να αυξάνονται συνεχώς. Εκτός της ενεργειακής κρίσης βλέπουμε πλέον αρκετές ανατιμήσεις στα κρέατα που προμηθευόμαστε, αλλά και στις πρώτες ύλες.

Να σας πω μόνο αυτό για να καταλάβετε τι εννοώ. Το ηλιέλαιο από τα 10 ευρώ έφτασε τα 26 ευρώ μετά από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Είναι ανάγκη να ανεβάσουμε κάπως τις τιμές μας αφού οι αυξήσεις πλέον είναι πολλές και μεγάλες και είναι αδύνατον να τις απορροφήσουμε.

Περιμένουμε όμως μη τυχόν υπάρξουν κάποιες αποφάσεις από την κυβέρνηση που να σχετίζονται με διάφορες βοήθειες όπως για παράδειγμα για τα καύσιμα ή το ρεύμα. Διαφορετικά μέσα στο άμεσο διάστημα βλέπω να έρχονται αυξήσεις σε όλα τα είδη γρήγορου φαγητού». 


Πού θα φτάσουν ο τιμές

Όπως εξηγεί ο κ. Σακκής αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει στην αγορά αφού ενδέχεται να μειώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των μαγαζιών, σε μία χρονική περίοδο αρκετά κρίσιμη για τον κλάδο της εστίασης, με τις επιχειρήσεις αυτού του τύπου να διατηρούν δεκάδες θέσεις εργασίας. 

Που μπορεί να φτάσουν οι τιμές για το εθνικό μας φαγητό; «Ο μέσος όρος της τιμής του πιτόγυρου κυμαίνεται στην Πάτρα από τα 2,50 έως τα 2,60 με 2,70 ευρώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις που στο κέντρο δίνεται στα 2,80 ευρώ. Βλέπω οπότε μέσα στο επόμενο διάστημα η τιμή να σταθεροποιείται στα 3 ευρώ».

Ανάλογες θα είναι οι αυξήσεις στο σουβλάκι, στο σάντουιτς, στα χάμπουργκερ, στις πίτσες και γενικότερα σε όλο τον κλάδο του γρήγορου φαγητού. 


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News