Σάββατο 4 Μάιος 2024, 14:10
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Μια ανάσα από την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση των Προσφυγικών

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της συνοικίας των Προσφυγικών, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και τον ανάδοχο που ανέδειξε η διαδικασία αυτή.

Ο ανάδοχος έχει ήδη καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία έχουν εγκριθεί και το μόνο που απομένει είναι η σχετική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για να δώσει το “πράσινο” φως, έτσι ώστε στη συνέχεια να πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την ανάπλαση μιας ιστορικής και γραφικής συνοικίας της Πάτρας, όπως είναι τα Προσφυγικά, έχοντας προϋπολογισμό που φτάνει κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργασίες που είναι να γίνουν αφορούν υποδομές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, αλλά και την βελτίωση της αισθητικής με την ανασκευή και τη συντήρηση των πεζοδρομίων της, των δρόμων της, την ενίσχυση του πρασίνου και την εγκατάσταση υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Στόχος είναι η ριζική αναζωογόνηση της ιστορικής αυτής συνοικίας, με ένα έργο που πρόκειται να της δώσει πνοή. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν δεν πρόκειται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά και διαχρονικά στοιχεία αυτής της γειτονιάς. 

Η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών στην οποία θα γίνουν οι εργασίες ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Ιωνίας. Σημειώνουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News