Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 15:15
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Λύση με τρία πάρκιγνκ για το κυκλοφοριακό στα Βραχνέϊκα

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει και στις παραλιακές περιοχές των Βραχνεΐκων και του Μονοδενδρίου παραμένει ο «πονοκέφαλος» σε περίοικους και επιχειρηματίες λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο.

Παρά το αίτημα των κατοίκων, έχει ξεκαθαριστεί ότι ο δρόμος θα παραμείνει διπλής κυκλοφορίας, καθώς ο Δήμος δεν εξετάζει το σενάριο της μονοδρόμησης.

Για να έρθει ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου στη περιοχή, ο Δήμος έχει ρίξει βάρος στην εύρεση χώρων για να μετατραπούν σε δημοτικά πάρκινγκ ώστε να μη σταθμεύουν τα οχήματα δεξιά και αριστερά του δρόμου, προκαλώντας κυκλοφοριακό σοκ στην περιοχή.

Οι κάτοικοι είχαν ζητήσει να μονοδρομηθεί η οδός, ωστόσο αυτό δε μπορεί να συμβεί καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί κάθετοι δρόμοι ώστε να μπορεί να λειτουργεί κυκλικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επομένως, η μόνη λύση είναι η εύρεση και λειτουργία χώρων στάθμευσης. Ηδη εχει ξεκινήσει να δημιουργείται και θα λειτουργεί σύντομα το πάρκινγκ δίπλα στο κληροδότημα Δεσποτόπουλου, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί η σήμανση εντός ημερών. Ενώ επιπλέον, ο Δήμος ετοιμάζει ξανά δημοπρασίες για να μισθώσει οικόπεδα για τη δημιουργία δύο ακόμα πάρκινγκ.

Είναι πασιφανές ότι εφόσον υπάρχουν τρεις δωρεάν χώροι στάθμευσης στην περιοχή και τηρηθούν τα μέτρα κυκλοφορίας ώστε να μην παρκάρουν οχήματα όπου υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση, τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά και άμεσα.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News