Κυριακή 12 Μάιος 2024, 12:55
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η βενζίνη – «Βουτιά» στη ζήτηση στα πρατήρια καυσίμων

Ράλι ανόδου χωρίς τέλος για τις ανατιμήσεις στα πρατήρια καυσίμων, με τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες του κλάδου να μιλούν για μια κατάσταση που δεν έχουν ξαναζήσει και που δεν ξέρουν που μπορεί να τους οδηγήσει.

Ήδη στο διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είχε φτάσει τα 2,2 ευρώ το λίτρο σε ορισμένα πρατήρια, σπάζοντας το φράγμα των 2 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις και ο φόβος των επαγγελματιών και των οδηγών λένε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η βενζίνη θα σταθεροποιηθεί στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι βέβαια να πάρει και νέα αύξηση.

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τέλος και ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα εκτοξεύοντας τις τιμές σε όλα τα καύσιμα.

Σύμφωνα με επαγγελματίες καυσίμων που γνωρίζουν καλά την αγορά δεν θα αργήσει η ώρα που το πετρέλαιο κίνησης το οποίο ήταν 1,65 την περασμένη εβδομάδα θα φτάσει το 1,90 και ίσως να το ξεπεράσει.

«Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει αυτό το ράλι ανόδου που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ούτε γνωρίζουμε τη κατάληξη που θα έχει.

Φοβάμαι όμως ότι τα πράγματα δεν θα έχουν καλό τέλος όχι μόνο για τους επαγγελματίες του κλάδου μας, αλλά και γενικότερα για την αγορά» έλεγε ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων που ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξέλιξη των πραγμάτων.

«Οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς. Αλλάζουμε συνεχώς τις τιμές μας σε όλα τα καύσιμα που δίνουμε και αυτό πλέον έχει γίνει ρουτίνα για μας». Όμως η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει αρκετά την αγοραστική δύναμη των επιχειρήσεων του είδους.

“H δουλειά έχει πέσει αρκετά, ο κόσμος που βάζει βενζίνη ή πετρέλαιο ολοένα και λιγοστεύει και όλοι βάζουν το ελάχιστον δυνατόν, ίσως για να κινηθεί το όχημα ή ακόμα και το δίκυκλο».


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News