Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 9:35
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για καλλιέργεια 168 δενδρυλλίων κάνναβης


«Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είτε εμείς, που συλλαμβάνουμε καλλιεργητές και εμπόρους ναρκωτικών, είτε η Δικαιοσύνη που τους αφήνει ελεύθερους»!

Ο κύκλος της δυσπιστίας ανάμεσα στην τοπική ΕΛΑΣ και τις εισαγγελικές αρχές της Πάτρας διευρύνεται. Νέα αφορμή δόθηκε από την προχθεσινή σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι άφησαν ελεύθερους μετά την απολογία τους πέντε άνδρες, που συνελήφθησαν σε επιχείρηση, της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πάτρας, στο Χαϊκάλι της Δυτικής Αχαΐας και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Είναι πια σύνηθες το φαινόμενο. Απαξιώνεται και τορπιλίζεται το έργο μας. Η 5μελής εγκληματική ομάδα καλλιεργούσε 168 δενδρύλλια κάνναβης, ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Πάνω από πόσα δενδρύλλια προφυλακίζεται κάποιος είναι η απορία μας» είπε στην «Π» υψηλόβαθμος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ, ο οποίος διερμηνεύοντας το κλίμα που επικρατεί στο τμήμα της Δίωξης Ναρκωτικών, υπογράμμισε:

«Κυριαρχεί η απογοήτευση, διότι οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί, που μετέχουν σε επικίνδυνες παρακολουθήσεις και ξενυχτάνε μέσα στα χωράφια και την ερημιά για να συλλάβουν τους εγκληματίες, νοιώθουν ότι υπονομεύεται το έργο τους. Δυστυχώς, είναι αρκετές οι φορές που πιάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς, αλλά αποτελεί οδυνηρή έκπληξη για μας, το γεγονός ότι αφήνονται ελεύθεροι.

Ας μη γίνει κάποια παρανόηση. Δεν είναι πρόθεσή μας να υπεισερχόμεθα στο έργο της Δικαιοσύνης. Εχουμε, όμως, την απαιτούμενη εμπειρία και κυρίως γνωρίζουμε την ανθρωπογεωγραφία των επικίνδυνων εγκληματικών και γι΄ αυτό ενιστάμεθα για τη δικαστική μεταχείρισή τους. Αν συνέβαινε μια–δυο φορές η μη προφυλάκισή τους θα το καταλαβαίναμε. Ωστόσο, το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και γι΄ αυτό άλλωστε είναι συχνές οι αναφορές μας στις εισαγγελικές αρχές. Δυστυχώς, όμως δεν λαμβάνονται υπόψη…».

Ειδικότερα, η τοπική ΕΛΑΣ εξέφρασε την έκπληξή της για την ποινική μεταχείριση ενός εκ των 5 συλληφθέντων, γιατί και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ακόμη και αυτές της Αγγλίας!

Ο συγκεκριμένος, όπως και ένα ακόμη άτομο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλοι τρεις, που αρνήθηκαν κάθε κατηγορία σε βάρος τους, αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «τρεις κατηγορούμενοι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, ενώ μετέβαιναν με οχήματα είτε από κοινού, είτε ξεχωριστά σε δύο αγροικίες που βρίσκονταν σε χωριά της Αχαΐας (σ.σ. Χαϊκάλι και Μοιρέικα), προκειμένου να προβαίνουν στην καλλιέργεια και τη φροντίδα των δενδρυλλίων. Οι κατηγορούμενοι θα αποκόμιζαν από τη συγκομιδή του χασίς συνολικά 50 κιλά και 400 γραμμάρια, με το συνολικό παράνομο όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών να κυμαίνεται από 100.800€ έως 151.200€».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News