Πέμπτη 16 Μάιος 2024, 3:21
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Αργεί το έργο για την συντήρηση της γραμμής του Προαστιακού

Πάει μακριά η βαλίτσα όπως φαίνεται της συντήρησης της γραμμής του Προαστιακού, με το γεγονός αυτό να μεγαλώνει τις ανησυχίες των φίλων του τρένου.

Το έργο με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ θα υλοποιηθεί ίσως και μετά τις εκλογές, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που έγιναν με την τραγωδία στα Τέμπη και το ξήλωμα της διοίκησης του ΟΣΕ.

Το έργο κανονικά θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και οι εργασίες να έχουν ξεκινήσει. Ο διαγωνισμός που έγινε όμως δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον εταιρειών για να το αναλάβουν αφού μετά τις ανατιμήσεις στα υλικά, όλες τους το έκριναν ασύμφορο.

Η διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή, ορίστηκαν νέες τιμές, όμως μέχρι να βγει και πάλι στον αέρα ο διαγωνισμός συνέβη η τραγωδία των Τεμπών. Πλέον έχουν παγώσει τα πάντα.

Το έργο προέβλεπε την αντικατάσταση 8.000 τραβερσών, παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο κομμάτι της γραμμής από την Κανελλοπούλου έως την Κάτω Αχαΐα, ενώ ειδικότερα από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα την οριστική αντικατάσταση της.

Θυμίζουμε ότι ήδη για την κατάσταση και τη συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής υπάρχει έγγραφη εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργου Μπισμπίκη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για επείγουσα Προκαταρκτική Εξέταση που αφορά στην επισφαλή κατάσταση της.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News