Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 9:05
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Αρχή απογευματινών με μόλις 3 χειρουργεία στο ΠΓΝΠ


Με τρεις επεμβάσεις, μία νευροχειρουργική και δύο γενικής χειρουργικής, ξεκίνησαν χθες τα απογευματινά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ολα κύλησαν ομαλά, παρά τη διαμαρτυρία που είχε διοργανώσει στην είσοδο του νοσοκομείου η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Τη νευροχειρουργική επέμβαση πραγματοποίησε ο καθηγητής Βασίλης Παναγιωτόπουλος και τις άλλες δύο επεμβάσεις γενικής χειρουργικής ο επιμελητής Γιώργος Θεοφάνης. Από την πλευρά του Αναισθησιολογικού Τμήματος συμμετείχαν οι αναισθησιολόγοι Περικλής Νικολόπουλος και Νατάσσα Ζώτου.

«Ξεκίνησαν όλα ομαλά. Ημουν σε επικοινωνία με τον καθηγητή και διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Γιάννη Μαρούλη, ο οποίος μου μετέφερε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Τα επόμενα προγραμματισμένα απογευματινά χειρουργεία είναι για αύριο Πέμπτη» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάθε ενέργειά μας στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ολα προγραμματίζονται με τη βούληση των χειρουργών, των αναισθησιολόγων, του νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού που είναι απαραίτητοι για τις επεμβάσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον και θα γίνει πιο έντονο το επόμενο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος, που έχει την ευθύνη οργάνωσης και εποπτείας του νέου θεσμού, μας είπε:

«Προχωρήσαμε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Ολα κύλησαν ομαλά και προχωράμε για τα επόμενα».

Ο ίδιος μας ανακοίνωσε ότι για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων διατίθενται δύο χειρουργικές αίθουσες κάθε Τρίτη και Πέμπτη. «Είναι οι δύο μέρες που το νοσοκομείο μας έχει μικρή εφημερία και επομένως έχουμε το περιθώριο να προγραμματίσουμε και αυτά τα χειρουργεία».

Στο ερώτημά μας πώς θα διασφαλίσει ο νέος θεσμός να μην επηρεάσει την πρωινή λειτουργία των τακτικών χειρουργείων ο κ. Μπάκος απάντησε:

«Εχω δεσμευτεί ότι αυτό θα το διασφαλίσω. Αλλωστε δεν είναι κάτι δύσκολο και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για τα χειρουργεία. Είμαστε εδώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό θα το υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Νωρίτερα η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) με τη συνδρομή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, του Δήμου Πατρέων, του Εργατικού Κέντρου και άλλων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου με σύνθημα: «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία και τη Ζωή».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑ χαρακτηρίζει «εξοργιστικές τις εικόνες, όπως η φιέστα του υπουργού πάνω από ασθενή, ο οποίος περίμενε από το 2019 να χειρουργηθεί και οφείλει να αισθάνεται χαρούμενος, γιατί πληρώνοντας από την τσέπη του κατάφερε να χειρουργηθεί μετά από 5 χρόνια στο ”δημόσιο” σύστημα υγείας».

Παράλληλα αναφέρει ότι «την ίδια ώρα που στο ΠΓΝΠ υπάρχουν 8 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και ακόμη 24 κενές οργανικές θέσεις από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, που παραμένουν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες κλειστές από τις δώδεκα, η κυβέρνηση διαφημίζει τη λειτουργία των απογευματινών -επί πληρωμή- χειρουργείων και μάλιστα με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Προσωπικό στο οποίο οφείλονται χιλιάδες ρεπό, κανονικές άδειες ετών, προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει εργασιακή εξουθένωση και υπερεφημέρευση».

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αναφέρει: «Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας που λέει ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και ζητά την άμεση κατάργηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων κι ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, με προσωπικό και οικονομικούς πόρους».
> Η δημοτική αρχή, με τους αντιδημάρχους Βίβιαν Σαμούρη, Παναγιώτη Μελά και Μιχάλη Αναστασίου, συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Είναι ολοφάνερο ότι τη σημερινή ημέρα συντελείται ένα ακόμα -μεγάλο αυτή τη φορά- άλμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημοσίου Συστήματος Υγείας. Η δημοτική αρχή συμμετέχει και συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών του Νομού Αχαΐας» ανέφερε η κ. Σαμούρη.

Διαβάστε επίσης:

Έντονο παρασκήνιο λίγο πριν την Εισαγγελέα: Πιέσεις και απειλές για τον Οδοντωτό – Ο ΟΣΕ τρομοκρατημένος επιχειρεί να «κλείσει στόματα»

Πάτρα: «Εχθρός» ο Δήμος Πατρέων για το νεο Αστυνομικό Μέγαρο – Ευθείες βολές ενστόλων

Για βιασμό γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία σε φεστιβάλ κατηγορείται 32χρονος Ισπανός

Πάτρα: Σήμερα ο Τουρνάς, προσεχώς ο Κικίλιας – Σύσκεψη στην Αθήνα για αντιπυρική και Πολιτική Προστασία

Χαλκίδα: Μητέρα έκανε σεξ με τον σύντροφό της μπροστά στην ανήλικη κόρη της

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News