Παρασκευή 10 Μάιος 2024, 15:39
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταμόσχευση οργάνων του 6χρονου – Σε Ελλάδα και Ιταλία τα μοσχεύματα

Αργά το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων του 6χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από μπαλκόνι στην Κρήνη το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τα μοσχεύματα να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και στην Ιταλία.

Οπως δήλωσε o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, αργά το βράδυ αναμένονται οι δύο ομάδες από την Ιταλία, οι οποίες θα πάρουν το ήπαρ και την καρδιά του μικρού αγοριού.  Οι οφθαλμοί και τα νεφρά θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οφθαλμοί και κερατοειδής θα πάνε στην Τράπεζα μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αθήνα. Η μεταφορά των οργάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης.

Οι γονείς του 6χρονου συγκινούν με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Κωνσταντίνου, μετά και τη σχετική παρότρυνση του κ. Ηλιάδη, δίνοντας ζωή μέσα από τον θάνατο του παιδιού τους. Οπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης οι γονείς του μικρού αγοριού έχουν μεγάλη αγωνία. «Η μητέρα του θα χαρεί πολύ η καρδούλα του μικρού της να συνεχίσει να χτυπά σε κάποιον άλλον συνάνθρωπό της» δήλωσε χαρακτηριστικά

pelop.gr
googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News