Σάββατο 18 Μάιος 2024, 7:36
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Αναταράξεις για τα οικονομικά της «Μέριμνας» – Τα χρέη… «μήλον της έριδος» μεταξύ των διοικούντων

Με την παράθεση συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων, η απερχόμενη διοίκηση του Εκπαιδευτικού Θεραπευτικού Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ», απαντάει στη νυν, που της χρεώνει οικονομικό άνοιγμα στο ταμείο του ιδρύματος, ύψους 240.000 ευρώ, ως χρέος για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πάτρα: Αναταράξεις για τα οικονομικά της «Μέριμνας» - Τα χρέη... «μήλον της έριδος» μεταξύ των διοικούντων

Γεωργία Κοκκίνου

Στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» που αφορούσε τα οικονομικά προβλήματα της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», με αποτέλεσμα την οφειλή μισθοδοσίας στους εργαζομένους, ο νυν πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Δημητρακόπουλος, απέδωσε την οικονομική δυσπραγία -μεταξύ άλλων- και στο χρέος που βρήκε η νέα διοίκηση για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Αμεση ήταν η απάντηση της παλαιάς διοίκησης και συγκεκριμένα της προέδρου, Γεωργίας Κοκκίνου και των μελών Γιώργου Αγγελακόπουλου και Φάνη Μαγιώνου.

Ο κ. Μαγιώνος περιέγραψε με σαφήνεια τα όσα παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση στη νέα και τα οποία σημειώνουν αναλυτικά στην κοινή τους ανακοίνωση προς την «Π», η κ. Κοκκίνου και ο κ. Αγγελακόπουλος.

Πάτρα: Αναταράξεις για τα οικονομικά της «Μέριμνας» - Τα χρέη... «μήλον της έριδος» μεταξύ των διοικούντων

Γιώργος Αγγελακόπουλος

«Στην προσπάθειά του, ο κ. Δημητρακόπουλος, να δικαιολογήσει τις δικές του αδυναμίες (που δεν έπρεπε να έχει ως πρόεδρος) δικαιολογείται επιρρίπτοντας τις ευθύνες (με ψευδέστατους ισχυρισμούς) στην προηγούμενη Διοίκηση, στην οποία ο ίδιος κατείχε το αξίωμα του ταμία και θεωρητικά γνώριζε τα πάντα αλλά και πρακτικά ήταν και ο ίδιος ”διοίκηση”.

Ο ισχυρισμός του περί παράδοσης χρέους 240.000 ευρώ θεωρούμε ότι είναι και ποινικά κολάσιμος, καθώς μέσω του ψεύδους επιφέρει συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπό μας, που αντί τιμής για ότι προσφέραμε τόσα χρόνια, προσπαθεί να μας σπιλώσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, προκειμένου να διεκδικήσει τη Διοίκηση του ”ΜΕΡΙΜΝΑ”.

Ενημερωτικά λοιπόν, εμείς καταθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία των ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ του 2020 και 2021 τα οποία ”λένε” άλλα και όχι κατά δόλιο τρόπο ψεύδη του κ. Δημητρακόπουλου.

@ Ισολογισμός 2020 ( όπου έληγε η ευθύνη μας λόγω λήξης της θητείας του εκλεγμένου Δ.Σ.). Χρηματικά Αποθέματα 132.644,15 + δικαιούμενα νοσήλια 342.378,89= 475.023,04 ευρώ υποχρεώσεις ΙΚΑ 70.809,82 ευρώ.

Πάτρα: Αναταράξεις για τα οικονομικά της «Μέριμνας» - Τα χρέη... «μήλον της έριδος» μεταξύ των διοικούντων

Φάνης Μαγιώνος

@ Ισολογισμός 2021 (λόγω κορονοϊού με Υπ. Αποφάσεις δίνονταν παρατάσεις στην θητεία του Δ.Σ. μεχρι 31/12/2021). Χρηματικά αποθέματα 114.227,50 + δικαιούμενα νοσήλια 189.841,39= 304.068,89 ευρώ. Υποχρεώσεις ΙΚΑ 159.413,79 ευρώ.
Παρατηρεί ο οποιοσδήποτε ότι δεν υπάρχει παράδοση χρέους 240.000 ευρώ, ακόμη και αν δεν υπολογίσουμε τα δικαιούμενα νοσήλια.

Απεναντίας, πρέπει να σημειωθεί η μη είσπραξη νοσηλίων για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2022 (πάνω από 50.000 ευρώ), λόγω υπολειτουργίας του ιδρύματος εξαιτίας και του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος μη προσερχόμενος επί τρίμηνο περίπου στα ΔΣ συντελούσε στην μη ύπαρξη απαρτίας, με συνέπεια να μη γίνουν προσλήψεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για πλήρη και σωστή λειτουργία. Αυτά γιατί δεν τα υπολογίζει στις αιτίες;

Η νέα διοίκηση αποτελούμενη από μέλη που έχουν ξαναπεράσει από την θέση του μέλους τα αξιώματα του ΔΣ ας “παίξει” με τον ρόλο της διοίκησης και όχι της απλής διαχείρισης, όπως θα πίστευαν ότι θα εύρισκαν πριν αναλάβουν καθήκοντα.

Επιφυλασσόμενοι για κάθε διεκδίκηση αποκατάστασης της αλήθειας».

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News