Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 0:37
Auto-Moto

Πάτησε Ευρώπη το Dongfeng MHero 1, το κινεζικό Hummer


Αν κι οι Ευρωπαίοι στερούμαστε το ηλεκτρικό Hummer, μπορούμε να αγοράσουμε τον κινεζικό κλώνο του. Πρόκειται για το Dongfeng MHero 1, που θα αρχίσει την περιοδεία του στη Γηραιά Ήπειρο από την ελβετική αγορά, πριν καταφτάσει και στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.

Σχεδιαστικά προσπαθεί να επιβληθεί με τον όγκο του και την περιπετειώδη του εμφάνιση. Αλλά το Dongfeng MHero 1 είναι πολλά παραπάνω από μια ματσό στρατιωτική εμφάνιση. 

Μπάνικο στο μάτι, καταιγιστικό στην άσφαλτο, αχτύπητο εκτός δρόμου, το Hummer της Κίνας πραγματοποιεί ειρηνική απόβαση στας Ευρώπας

Dongfeng MHero 1

Φέρει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 1.088 ίππους και 1.400 Nm. Έτσι, παρά το βάρος των 3.920 kg, εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,2”. Την ενέργεια παρέχει μια μπαταρία 142,7 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 450 km με μία φόρτιση. Χρειάζεται 47 λεπτά για να γεμίσει από το 30 στο 80%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο

Υπάρχει κι υβριδικό Dongfeng MHero 1, με τρεις ηλεκτροκινητήρες που τους τροφοδοτεί κινητήρας εσωτερικής καύσης, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί η διάθεσή του στην Ευρώπη. Παράγει λιγότερη ισχύ από την πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αλλά μπορεί να διανύσει έως 750 km μονοκοπανιά και κυρίως, να φουλάρει σε πρατήριο σε λίγα λεπτά.

Dongfeng MHero 1

Το κινεζικό θηρίο θα προσπαθήσει να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά με εχέγγυα τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Προσφέρει σύστημα 4διεύθυνσης, μπορεί να βυθιστεί στο νέρο έως τα 90 cm, ενώ έχει 33,5 cm απόσταση από το έδαφος. Η γωνία προσέγγισης φτάνει τις 36,8 μοίρες κι η γωνία αποχώρησης τις 37,5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Hummer EV καίει τον άμπακο!

Ξεχάστε βέβαια τα φθηνά μοντέλα εξ Ανατολών, το Dongfeng MHero 1 δεν θα μπορούσε να κοστίζει λίγα με τόση τεχνολογία και τέτοια θηριώδη μπαταρία. Στην Ελβετία, το ηλεκτρικό μεγαθήριο ξεκινά από τα 145.700 ελβετικά φράγκα, ήτοι περίπου €150.000 ευρώ.

Dongfeng MHero 1

Η τιμολόγηση και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν άγνωστα προσώρας, αν κι η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι οι πωλήσεις στη Γερμανία θα ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι.

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News