Τρίτη 2 Ιούλιος 2024, 7:51
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος ανοίγουν τα χαρτιά τους


Μια από τις κρισιμότερες ημέρες για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι η σημερινή καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι πρωταγωνιστές τα χαρτιά τους που θα οδηγήσουν στην αλλαγή ηγεσίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες με την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη να αμφισβητείται ανοικτά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκόπευε ακολουθώντας πιστά το καταστατικό να στήσει κάλπες στα τέλη του 2025, ωστόσο οι πιέσεις ήταν τόσο έντονες που όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δεχθεί την άμεση προσφυγή στη βάση.

Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος αναμένουν την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη για να ανακοινώσουν και επισήμως την υποψηφιότητά τους.

Η Χαριλάου Τρικούπη τα τελευταία 24ωρα προσπαθεί να ανιχνεύσει τις διαθέσεις των βουλευτών αλλά και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να διαπιστώσει που βρίσκεται η κατάσταση.

Εκτός από το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Ηδη με την επιστολή του έχει ζητήσει να στηθούν οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας σε δύο γύρους, στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Συνοδοιπόρος του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος έχει ευρεία απήχηση στο κόμμα.

Παρών αναμένεται να δηλώσει και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος δεν αποκλείεται να μην ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του αλλά να το πράξει σε δεύτερο χρόνο.

Τον λόγο θα πάρουν βουλευτές, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παύλος Χρηστίδης και η Νάντια Γιαννακοπούλου που δεν έχουν χαριστεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News