Σάββατο 18 Μάιος 2024, 21:16
Κόσμος

Πακιστάν: Τρομακτική έκρηξη σε τζαμί με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Κατέρρευσε μέρος του κτιρίου

Τρομακτική έκρηξη έγινε σήμερα (30.1.2023) στο Πακιστάν σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του κτιρίου και οι πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, ενώ πάνω από 90 είναι οι τραυματίες.

«Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας στο Reuters λίγο μετά την έκρηξη στο τζαμί στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα χώρο όπου υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί. Ένα τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί», είπε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, Σικαντάρ Χαν.

Ο Μοχάμεντ Ασίμ, ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, δήλωσε ότι διακομίστηκαν εκεί 90 τραυματίες από την έκρηξη στο τζαμί, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πάντως, ότι υπήρξαν αρκετοί νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί. Κάποια ΜΜΕ μιλούσαν για 2 νεκρούς και άλλα ανέβαζαν τον αριθμό στους 15.

Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μεγαλώσει, καθώς ίσως να υπάρχουν κι άλλοι νεκροί στα συντρίμμια, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή.

 

Οι αρχές δεν έκαναν αναφορά στο τι προκάλεσε την έκρηξη, αλλά εκφράζονται φόβοι ήταν ίσως να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. 

 


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News