Τετάρτη 15 Μάιος 2024, 5:06
Auto-Moto

Olymp Ares, φουτουριστικό e-SUV από την Αυστρία

Δεν είναι μόνο οι κινεζικές μάρκες που ετοιμάζονται να κατακλύσουν την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα ευρωπαϊκά φυντάνια όπως η Olymp που ετοιμάζει το Olymp Ares.

Η Olymp Cars είναι μια εταιρεία με έδρα την Αυστρία που έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή της να εισβάλλει στην αγορά μοντέλων μηδενικών εκπομπών, με μια πολύ υπολογίσιμη προσφορά. Οι δημιουργοί της εδρεύουν στην Αυστρία και στην… Αθήνα, στην Ελλάδα, και δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Δεσμεύονται να δημιουργήσουν δεσμούς συνεργασίας με ειδικούς κατασκευαστές ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών από την Κίνα, ενώ για το σχεδιασμό επέλεξαν την Ιταλία, χωρίς να διευκρινίσουν ποιος είναι ο στιλίστας. Για την παραγωγή του Olymp Ares και των άλλων αυτοκινήτων τους έχουν επιλέξει τη Σλοβακία. 

Με στόχο να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστής, τα ονόματα των μοντέλων της Olymp Cars είναι εμπνευσμένα από την ελληνική Mυθολογία, όπως το Olymp Ares -Άρης.

Η start-up ανακοίνωσε ότι το πρώτο μοντέλο που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη ονομάζεται Olymp Hermes, ένα ελαφρύ ηλεκτρικό επαγγελματικό με πολύ φουτουριστική εμφάνιση που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2023.

Το Olymp Ares, που βλέπετε στην αρχική εικόνα, είναι ένα μεγαλύτερο στοίχημα για τη start-up. Με μήκος που θα φτάσει τα 4,80 m, διαθέτει έντονα φουτουριστικό αμάξωμα αλλά με καθαρές γραμμές. Το ηλεκτρικό SUV φοράει φωτιστικά LED που ενσωματώνονται σε ένα γυαλιστερό μαύρο πάνελ που καταλαμβάνει το εμπρός μέρος εγκάρσια. Το Olymp Ares, χωρίς μάσκα και αεραγωγούς, και με μια πλωτή οροφή, προσφέρει συνολικά μια εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα σπορ εικόνα. Οι άνθρωποι της Olymp Cars όμως ποντάρουν στην τεχνολογία, με λαβές θυρών ενσωματωμένες στα πάνελ και με κάμερες που υποστηρίζονται από λεπτούς βραχίονες και που αντικαθιστούν τους συμβατικούς πλευρικούς καθρέφτες.

Olymp Ares

Η Olymp Cars, που διευθύνει ο Benjamin Hosenciuc, ο επικεφαλής της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι το Olymp Ares θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία με μία μόνο φόρτιση πάνω από 600 km και ότι η τιμή πώλησης θα είναι περίπου 40.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι. Η τιμή ακούγεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την αυτονομία και ότι το Olymp Ares θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα επαναφόρτισης που θα χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για να ανακτήσει το 80% της συνολικής χωρητικότητας -χωρίς η εταιρεία να αναφέρει σε τι ταχυφοριστή.

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Olymp Cars έχουν σχεδιαστεί πάνω σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η εταιρεία την ονομάζει «Hephaestus». Αρχιτεκτονική που μπορεί να υποδεχτεί έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, να διαχειριστεί ισχύ έως 350 ίππους και να υποστηρίζεται από μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας που μπορούν να εξασφαλίσουν αυτονομία μεταξύ 450 και 700 km. 

Με στόχο να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστής, τα ονόματα των μοντέλων της Olymp Cars θα είναι εμπνευσμένα από την ελληνική Mυθολογία, με την γκάμα να προβλέπεται να εμπλουτιστεί με το μοντέλο πόλης Selene, δύο οικογενειακά μέσης και μεγάλης αυτονομία (Athena και Appolon), ένα οικογενειακό MPV γνωστό ως Hera και ένα ηλεκτρικό pick-up, το Artemis. 

Η αυστριακή φίρμα επιβεβαίωσε επίσης ότι θα ποντάρει σε μοντέλα με κυψέλη καυσίμου, αν και δεν έχει διευκρινίσει ποιο από τα παραπάνω θα είναι αυτής της τεχνολογίας ούτε πότε θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμά τους.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News