Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 14:46
Ευ Ζην

Όλες οι παραλίες για απελευθερωμένες διακοπές

Καλοκαίρι, γυμνισμός, παραλίες. Ο καλοκαιρινός ήλιος και τα μπάνια στη θάλασσα δίνουν την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης και ελευθερίας. Κάποιοι επιλέγουν να το ζήσουν εντονότερα και σίγουρα αρκετά πιο ελεύθερα γι’ αυτό επιλέγουν το γυμνισμό. Αν είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς που προτιμά να έχει άμεση επαφή με το νερό και τη φύση, σου συγκεντρώσαμε κάποιες απ’ τις καλύτερες και πιο διαδεδομένες παραλίες στην Ελλάδα, που μπορείς άνετα να αφήσεις το μαγιό σου στη τσάντα.


Μύκονος: Οι πέντε διάσημες και όμορφες παραλίες της


Γυμνισμός: Λίγα λόγια για την ιστορία του κινήματος

ΓυμνισμόςΟι γυμνιστές, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώνουν την πρώτη λέσχη τους στις αρχές του 20ού αιώνα στο Αμβούργο της Γερμανίας. Χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια, ώσπου το 1930 το κίνημα περνά τον Ατλαντικό ωκεανό και αναπτύσσεται στην Αμερική. Μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ο γυμνισμός αποκτά κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις με την εμφάνιση των χίπις.

Παραλίες-ΓυμνιστώνΣτην Ελλάδα το κίνημα εμφανίζεται την εποχή του μεσοπολέμου χωρίς να αποκτά όμως γερές βάσεις. Γυμνιστές τουρίστες κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στη χώρα μας, την δεκαετία του ’50 αντιμετωπίζοντας αρχικά προβλήματα, αφού το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας το θεώρησε επαίσχυντη πράξη. Με την αναγνώριση του να έρχεται τελικά τρεις δεκαετίες μετά, με την ψήφιση νόμου το 1983 με τον οποίο επιτρέπεται ο γυμνισμός σε  ειδικά οργανωμένα κέντρα και τις παραλίες γύρω απ´ αυτά.

Παραλίες που μπορείς να κανείς γυμνισμό

Γυμνισμός παραλίεςΑττική: Αν θέλεις να κανείς γυμνισμό στα όρια του νόμου Αττικής υπάρχουν κάποιες επιλογές για να σε ικανοποιήσουν…

Σούνιο-ΚΑΠΕ
Παραλία ΚΑΠΕ

Η παραλία ΚΑΠΕ είναι μια απ´ αυτές. Χρειάζεται μόνο να ακολουθήσεις την πινακίδα που σου δείχνει το δρόμο κάπου μετά το 60ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και να κατέβεις τα σκαλιά. Στην δεξιά βραχώδη πλευρά, θα βρεις το τμήμα που είναι κατάλληλο για γυμνισμό. Το Μαύρο Λιθάρι ανάμεσα στη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο είναι μια ακόμα εναλλακτική.

Αττική-Μαύρο-Λιθάρι
Παραλία Μαύρο Λιθάρι

Μένει να κινηθείς προς το ξενοδοχείο, στη βόρεια πλευρά της παραλίας και μπορείς να βουτήξεις χωρίς το μαγιό σου. Στο ανατολικό τμήμα της Αττικής, στην περιοχή της Ραφήνας θα βρεις την παραλία Μαρικές που πρέπει να ανακαλύψεις μετά το οργανωμένο της κομμάτι ,αυτό του γυμνισμού, ενώ στον Μαραθώνα, κοντά στο Γραμματικό θα δεις την παραλία του Ραμνoύντα, που ζητά καλή φυσική κατάσταση για να  προσεγγίσεις την άγρια ομορφιά της. 

Αττική-Μαρικές
Παραλία Μαρικές

Σαρωνικός: Ο Αργοσαρωνικός μια ανάσα απ´ την  πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε παρά να έχει τις δικές του επιλογές για παραλίες γυμνιστών. Οι μικρές σε μέγεθος, απόμερες παραλίες στη νότια μεριά του Γερολιμένα στον Πόρο, αλλά και η ονειρική Χαλικιάδα στο Αγκίστρι με τα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά, σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν. Για να δεις πως θα πας στο Αγκίστρι και τις παραλίες του τσέκαρε εδώ.

Παραλία Χαλικιάδα
Παραλία Χαλικιάδα

Εύβοια: Η γειτονική απ´ την Αθήνα Εύβοια, έχει διαθέσιμη τη γνωστή παραλία Χιλιαδού για να κάνουν όσοι αγαπούν τον γυμνισμό τις βουτιές τους.

Κυκλάδες: Η πιο πολυταξιδεμένη συστάδα νησιών με τις υπέροχες παραλίες της δεν θα μπορούσε να σε απογοητεύσει όσον αφορά το γυμνισμό. Στην Μύκονο έχεις να διαλέξει ανάμεσα στη γραφική Παράγκα, το Super Paradise, την βραχώδη Κάπαρη και τον Άγιο Σωστή που αποτελούν γνωστά στέκια γυμνιστών του νησιού. Στην μαγευτική Σαντορίνη η παραλία Μπαξέδες γνωστή και ως «The nude beach» αλλά και το απόμακρο μέρος της παραλίας της Βλυχάδας σε προσκαλούν να απολαύσεις ελεύθερα τα νερά τους.

Μύκονος-Κάπαρη
Παραλία Κάπαρη

Στην ήσυχη Λάγγερη της Πάρου, όπως και στην επίσημη παραλία γυμνιστών του Camping της Αντίπαρου θα βρεις τα κατάλληλα μέρη για να χαλαρώσεις. Στην Αμοργό μπορείς να επισκεφτείς τον Λευρωσό, στη Νάξο την Πλάκα ή την Χαβάη και στην Ίο το Βαθύ Ρέμα και το Κολιτσάνι. Στην Ανάφη να κατευθυνθείς δεξιά στον Μεγάλο Ρούκουνα, στη Δονούσα προς το μικρό κόλπο του Κέδρου και στο Κάτεργο της Φολέγανδρου για να απολαύσεις την θάλασσα. Αν βρεθείς στα Κουφονήσια η παραλία Ιταλίδα σου προσφέρει την απομόνωση που ζητάς, στη Σύρο ο Αρμέος και στη Μήλο ο Καστανάς ή ο Άγιος Ιωάννης.

Φολέγανδρος-Κάτεργο
Παραλία Κάτεργο

Δωδεκανησα: Αν κανείς φέτος τις βουτιές σου στα Δωδεκάνησα και ψάχνεις τα μέρη που μπορείς να κανείς γυμνισμό, η παραλία Μαντώματα στη Ρόδο, Γυψοί στην Κάρπαθο και Τζανάκι στην Αστυπάλαια ταιριάζουν στις προϋποθέσεις σου. Το ίδιο και το βοτσαλωτό Μονοδένδρι στους Λειψούς, ο βαθύς όρμος του Αγίου Βασιλείου στη Σύμη, η περιτριγυρισμένη από αμμόλοφους Παχιά Άμμος στη Νίσυρο και το Πολέμι στην Κω.

Αστυπάλαια-Τζανάκι
Παραλία Τζανάκι

Βόρειο Αιγαίο: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν κι αυτά τα δικά τους στέκια γυμνιστών. Γι’ αυτό αν δεν θεωρείς το μαγιό προαπαιτούμενο μπορείς άνετα να επισκεφτείς το τρίτο τμήμα της παραλίας Μαύρα Βόλια στη Χίο, την καταπληκτική αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού στη Λέσβο, ή την Ανατολική μεριά της παραλίας Τσαμαδού στη Σάμο. Η παραλία Νας κοντά στο χωριό Αρμενιστής της Ικαρίας, η παραλία Τρυπητή στην Θάσο και ο Κήπος στη Σαμοθράκη δεν θα σε αφήσουν σίγουρα παραπονεμένο.

Ικαρία-Νας
Παραλία Νας

Σποράδες:  Στις Σποράδες κάνε μια στάση στη Μικρή Μπανάνα της Σκιάθου, στο Βελανιό της Σκόπελου και το Βύθισμα της Αλοννήσου παίρνοντας μαζί σου μόνο την καλή σου διάθεση, ούτε καν το μαγιό σου.

Σκόπελος-Βελανιό
Παραλία Βελανιό

Ιόνιο: Αν έχεις δει σε φωτογραφίες τις μοναδικές παραλίες του Ιονίου και θες να τις δεις με τα μάτια σου, αναζητάς όμως μέρη που επιτρέπεται ο γυμνισμός η παραλία Μυρτιώτισσα στην Κέρκυρα και το Κανάλι στην Κεφαλονιά πρέπει σίγουρα να γίνουν ο επόμενος σταθμός σου.

Κέρκυρα-Μυρτιώτισσα
Παραλία Μυρτιώτισσα

Κρήτη:  Η Κρήτη με την διάσημη ιστορία των χίπις (την ιστορία της μπορείτε να διαβάστε εδώ) δε θα μπορούσε παρά να έχει μια μεγάλη ποικιλία παραλιών για γυμνιστές. Στο Ηράκλειο θα βρεις την Κόκκινη Άμμο στα Μάταλα την κορυφαία στη διεθνή λίστα παράλιων για γυμνιστές, στα Χανιά μπορείς να κολυμπήσεις στα γλυκά νερά ή την επίσημη φυλακή, όπως και στο πασίγνωστό Σαρακήνικο της Γαύδου, ενώ το Ρέθυμνο έχει να σου προσφέρει το Αμμουδάκι και την Αγία γαλήνη για τις βουτιές σου

Γαύδος-Σαρακήνικο
Παραλία Σαρακήνικο

Χαλκιδική: Επειδή σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής δεν έχει, αν επιλέξεις το νόμο της για γυμνισμό προτίμησε τις υπέροχες Καβουρότρυπες.

Με μαγιό ή χωρίς ο, τι κι αν επιλέξεις, να απολαύσεις το καλοκαίρι και τα μπάνια σου.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Μάνη: Πέντε παραλίες που πρέπει να κολυμπήσεις και μια έκπληξη

Κύθνος: Η παραλία που στη μία άκρη έχει κρύο νερό και στην άλλη καυτό

Τσιγκράδο: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με την πινακίδα «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

Ακολουθήστε το exploringgreece.tv σε Instagram και Facebook


πηγή: exploringgreece.tv

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News