Κυριακή 19 Μάιος 2024, 2:17
Μουσική

Οι BTS μπορεί να μην χρειαστεί να υπηρετήσουν στο στρατό αν συνεχίσουν τις εμφανίσεις

Πρόταση για να υπηρετήσουν οι BTS εναλλακτική στρατιωτική θητεία κατατέθηκε στο γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης επιτυχίας τους, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τα μέλη των BTS καταδιώκονται από τη σκιά της επικείμενης στρατιωτικής θητείας τους. Στη Νότια Κορέα, όλοι οι ικανοί άνδρες υποχρεούνται να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία 21 μηνών πριν από την ηλικία των 28 ετών.

Τα μέλη των BTS που έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο ηλικίας έχουν λάβει αναβολή, αλλά τώρα, ο δήμαρχος του Μπουσάν, Park Heong-joon, εξετάζει τις επιλογές εναλλακτικής θητείας που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν εντελώς το βάρος από το συγκρότημα της K-pop.

«Εάν επιτραπεί στους BTS να εκπληρώσουν εναλλακτική στρατιωτική θητεία, θα ανατεθούν στα μέλη τους εθνικά καθήκοντα εξίσου βαριά με τη στρατιωτική θητεία και θα υπηρετήσουν το έθνος με τη μοναδική ιδιότητά τους», δήλωσε ο Park, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι BTS θα μπορούσαν κατά τη διάρκεια της εναλλακτικής στρατιωτικής θητείας να εντείνουν το έργο τους ως πρεσβευτές δημοσίων σχέσεων ενόψει της υποψηφιότητας του Μπουσάν για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης 2030.

Το Μπουσάν θα διεκδικήσει τη διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάιο του 2030, με κεντρικό θέμα το: «Μετασχηματίζοντας τον κόσμο μας, ταξιδεύοντας προς ένα καλύτερο μέλλον». Οι BTS ορίστηκαν πρεσβευτές της υποψηφιότητας του Μπουσάν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την άποψη του Park, η παραμονή των BTS σε εξέχουσα θέση στη σφαίρα της pop κουλτούρας θα ήταν ένα βαρύ όπλο που καμία άλλη πόλη δεν θα είχε τα μέσα να το ανταγωνιστεί.

BTS - World Expo 2030 - Ambassadors

Η πρόταση του Park παραδόθηκε πρόσφατα στο γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας με την ελπίδα να εξασφαλίσει στους BTS την ίδια δυνατότητα εναλλακτικής θητείας που έχει δοθεί στο παρελθόν σε αθλητές – σταρ και σε καλλιτέχνες που έχουν συμβάλει στο εθνικό κύρος και στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης.

Ο Jin είναι το πρώτος μέλος των BTS που πρέπει να καταταγεί στον στρατό.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος γίνεται 30 ετών τον Δεκέμβριο, έλαβε αναβολή από την κυβέρνηση όταν ενηλικιώθηκε για να υπηρετήσει, επειδή αντιπροσωπεύει έναν «καλλιτέχνη της pop κουλτούρας για τον οποίο ο Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού συνέστησε ότι έχει ενισχύσει σημαντικά την εικόνα της Κορέας τόσο εντός του έθνους όσο και σε όλο τον κόσμο».

Με την κλεψύδρα να αδειάζει, το μέλλον των BTS κρέμεται από μια κλωστή.

«Νομίζω ότι η χώρα κατά κάποιο τρόπο μου είπε: «Τα πας καλά και θα σου δώσουμε λίγο ακόμα χρόνο». «Η στρατιωτική θητεία είναι ένα σημαντικό καθήκον στη χώρα μας. Έτσι, αισθάνομαι ότι θα προσπαθήσω να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ και να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ μέχρι να με καλέσουν», είπε ο Jin στο Rolling Stone πέρυσι.

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ώστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε το ARMY», πρόσθεσε ο V. «Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία ή το τι θα συμβεί, δεν το έχουμε συζητήσει με λεπτομέρειες μεταξύ μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News