Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 13:49
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Οι 50 οικογένειες από την Ουκρανία που παραμένουν στην Πάτρα

Μέσα στις οικογένειες που ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου μοίρασε τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τις γιορτές ήταν και 50 από την Ουκρανία.

Οι περισσότερες από τις οικογένειες που είχαν έρθει στην Πάτρα το διάστημα μεταξύ του Μαρτίου και του Απριλίου, την περασμένη άνοιξη, έχουν φύγει από την αχαϊκή πρωτεύουσα και γενικότερα από την χώρα, πηγαίνοντας στην Κεντρική Ευρώπη και κυρίως στην Πολωνία.

Όμως οι 50 οικογένειες που έμειναν στην Πάτρα, είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή, έχοντας να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες. Είναι οικογένειες που ζουν σε σπίτια που έχουν μισθώσει πληρώνοντας ενοίκιο ή ζουν με συγγενικά τους πρόσωπα που είχαν έρθει στην Πάτρα πριν από τον πόλεμο.

Για τις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες ο άνδρας απουσιάζει στον πόλεμο που συνεχίζεται και έτσι το στήριγμα για τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία είναι συνήθως η μητέρα. Η μητέρα που δεν έχει μια σταθερή εργασία και ζει από δουλειές του ποδαριού, κάνοντας μεροκάματα από εδώ και από εκεί.

Στο μεταξύ τα προσφυγόπουλα που πάνε σχολείο δεν γνωρίζουν καν ελληνικά και έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Σε αυτές τις οικογένειες έχει σταθεί ο Κοινωνικός Οργανισμός, η Κίνηση και η Εκκλησία.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News