Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 11:45
Culture

Ο Νίκος Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι εκδόσεις Διόπτρα εξασφάλισαν τα δικαιώματα έκδοσης του συνόλου του έργου του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη από τη Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχο και διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη. Πέρα από την επανέκδοση του συνόλου των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, οι εκδόσεις Διόπτρα σκοπεύουν να φέρουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το μοναδικό αδημοσίευτο μυθιστόρημα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που γράφτηκε αμέσως μετά τον Ζορμπά, τον «Ανήφορο». Το χειρόγραφο του Καζαντζάκη φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα, τους Βαρβάρους (σημερινή Μυρτιά), με αριθμό καταγραφής ΑΥΤ.086. Το μυθιστόρημα συμπίπτει με την αναχώρησή του από την ιδιαίτερη πατρίδα του για την Αγγλία.

«Έπειτα από προεργασίες και προετοιμασία αρκετών μηνών, οι εκδόσεις Διόπτρα περνούν το πιο σημαντικό μεταβατικό σημείο στην ιστορία τους, από την ίδρυσή τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το όραμά μας είναι να απευθυνθούμε στις νέες γενιές αναγνωστών, ανοίγοντας την πύλη που κρύβει το τεράστιο έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα» τονίζεται από τον εκδοτικό οίκο.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Διόπτρα, αναφέρει:

«Νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα δέος απέναντι στο έργο που αναλάβαμε. Μια αίσθηση ανάγκης να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας και κυρίως στους νέους τη δυνατότητα του αναστοχασμού που έχει ανάγκη η εποχή μας».

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News