Σάββατο 18 Μάιος 2024, 23:12
Μουσική

Ο Duncan Laurence θολώνει τα όρια ουρανού και γης στο video του «Electric Life»

Ο Duncan Laurence κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του.

Ο Duncan Laurence κυκλοφορεί το μουσικό βίντεο για το νέο single του «Electric Life».

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στο Άμστερνταμ και είναι χρωματισμένο με σέπια απόχρωση, θολώνει τα όρια μεταξύ ουρανού και γης, καθώς ο Duncan Laurence, ντυμένος με ένα αραχνοΰφαντο λευκό πουκάμισο, ερμηνεύει το τραγούδι μαζί με έναν θίασο χορογραφημένων χεριών, που απλώνονται για να τον υποστηρίξουν και να τον ενθαρρύνουν από έναν άλλο κόσμο.

Όπως και το τραγούδι, το οποίο διαθέτει μία δυναμική και πολύχρωμη παραγωγή εμπνευσμένη από είδωλα της δεκαετίας του ’70, όπως ο Elton John και οι Queen, το μουσικό βίντεο διαπνέεται από μία αίσθηση χαράς.

«Ήταν ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια καταπληκτική εμπειρία να σκηνοθετήσω το δικό μου video clip. Το νόημα του “Electric Life” είναι πολύ προσωπικό. Αφορά τους ανθρώπους που δυστυχώς δεν είναι πια εδώ στη γη, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου», λέει ο Duncan Laurence.

«Τα χέρια στο βίντεο συμβολίζουν αυτούς τους ανθρώπους. Ήθελα να βρω έναν συμβολικό, αισιόδοξο και θετικό τρόπο να παρουσιάσω αυτό το τραγούδι και νομίζω ότι βγήκε υπέροχο. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά υπερήφανος – αυτό είναι το πρώτο βίντεο που σκηνοθέτησα εντελώς μόνος μου. Σίγουρα θα με δείτε να το κάνω αυτό περισσότερο στο μέλλον», προσθέτει.

Duncan Laurence
CJ Harvey

Ο Duncan Laurence κέρδισε το 2019 τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Arcade». Το τραγούδι κατέλαβε την πρώτη θέση στο Global Viral Chart του Spotify κατά την κυκλοφορία του και τελικά απογειώθηκε στο TikTok έχοντας πλέον πάνω από 56 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.

Τα streams του «Arcade» σε όλες τις πλατφόρμες έχουν ξεπεράσει παγκοσμίως τα 10 δισεκατομμύρια και το single έχει γίνει χρυσό/πλατινένιο σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ο Duncan Laurence έγινε ο πρώτος νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που εμφανίστηκε στο chart του Billboard Hot 100 μετά από 45 χρόνια, με το «Arcade» να ανεβαίνει στο Top 30 της κατάταξης.

Το «Arcade» επανακυκλοφόρησε το 2020 σε μία νέα έκδοση με τη συμμετοχή της FLETCHER. Η συνεργασία με γυναίκες, ιδιαίτερα με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αποτελεί προτεραιότητα για τον Duncan Laurence. Η ομάδα του στο μουσικό βίντεο για το «Electric Life» και σε άλλα επερχόμενα singles αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

Το «Electric Life» είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορεί από τις ηχογραφήσεις του Duncan Laurence με τον αρραβωνιαστικό του, τον τραγουδοποιό Jordan Garfield, και τον παραγωγό Paul Phamous (Frank Ocean, Nick Jonas).

Απώτερος στόχος του με αυτό το τραγούδι είναι να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. «Θέλω οι άνθρωποι να νιώθουν παρηγοριά όταν το ακούνε. Θέλω να σκεφτούν αυτό το ένα πρόσωπο που πραγματικά τους λείπει και να το τιμήσουν», λέει.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News