Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 2:32
Auto-Moto

Νέο Tesla Model 3 Performance, ρίχνει για πλάκα στο παλιό [video]


Αναμένουμε ότι το νέο Tesla Model 3 Performance είναι ταχύτερο από το παλιό. Άλλωστε, η αμερικανική εταιρεία είχε θέσει ως στόχο να διορθώσει το «ξεφούσκωμα» του παλιού στις υψηλές ταχύτητες κι ήθελε η επιτάχυνση 0-60 mph να ξεκινά από το «2», κάτι που το κατάφερε.

Όσοι έχουν οδηγήσει το Tesla Model 3 Performance πρώτης γενιάς, αναγνωρίζουν ότι είναι αδιανόητα γρήγορο στην εκκίνηση, με τα προηγμένα ηλεκτρονικά να βάζουν υπέροχα τη ροπή στο οδόστρωμα. Όσο όμως ανεβαίνει η ταχύτητα, τόσο μειώνεται ο ρυθμός της επιτάχυνσης και χάνει το πλεονέκτημά του.

Ο νέος είναι ωραίος και σε αντίθεση με ό,τι ευαγγελίζεται το άσμα, ο παλιός δεν είναι αλλιώς

Model 3 Performance

Η Tesla γνώριζε το ζήτημα κι έτσι αντικατέστησε τον πίσω κινητήρα, χωρίς να πειράξει τον μπροστινό. Έτσι, ενώ στο μοντέλο πριν το facelift τα ηλεκτρομοτέρ έφταναν στη μέγιστη ισχύ στα 70-75 km/h, ο νέος 4D2 φτάνει στο πικ του στα 110 km/h. 

Η απορία όλων είναι πώς συγκρίνονται οι δύο γενιές όταν στηθούν δίπλα-δίπλα. Η απάντηση έρχεται από ένα αποκαλυπτικό βίντεο από τις ΗΠΑ και παρά τους 35 βαθμούς Κελσίου, τα δύο μοντέλα απέδειξαν την ταχύτητά τους.

 

 

Στο 0-60 mph (0-97 km/h), το φετινό μοντέλο χρειάζεται 2.93” έναντι 3.25” του παλιότερου, ενώ το 1/4 του μιλίου έρχεται σε 10,96” (ταχύτητα εξόδου 199,30 km/h) αντί για 11,52” (ταχύτητα εξόδου 186.67 km/h).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απίστευτο νέο Tesla Model 3 Performance με 10,92” στο «400»άρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Model 3 Performance φέρει πολλαπλές βελτιώσεις σε καίριους τομείς. Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενισχύσεις στο πλαίσιο, βελτιωμένα φρένα, καθίσματα με πιο έντονη πλευρική στήριξη, όλα για την καλύτερη απόδοσή του στη γρήγορη οδήγηση και το ανώτερο γυρολόγιο στην πίστα.

Model 3 Performance

Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται χωρίς επιβάρυνση στο βάρος. Τη στιγμή που ανταγωνιστικά μοντέλα αναστενάζουν τη ζυγαριά, όπως το Ioniq 5 N που ξεπερνά τους 2,2 τόνους, το Model 3 Performance παραμένει πούπουλο για τα δεδομένα της κλάσης κι ανταγωνιστικό θερμικών σεντάν επιδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα 2.648 kg το νέο Dodge Charger

Οι καλοί άνθρωποι της παραγωγής ζύγισαν τα δύο μοντέλα, με το φρέσκο να φτάνει τα 1.837 kg, οριακά ελαφρύτερο από τα 1.841 kg του παλιού.

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News