Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 0:56
Auto-Moto

Νέο Abarth 500e με 155 ηλεκτρικά άλογα

Το Abarth 500e είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth προσφέροντας, σύμφωνα με το εργοστάσιο, καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το συμβατικό 695. Συγκεκριμένα, στην επιτάχυνση από τα 20 km/h στα 40 km/h είναι 1″ ταχύτερο από το βενζινοκίνητο 695 που έχει ισχύ 180 PS.

Παράλληλα, το Abarth 500e ολοκληρώνει τις ρεπρίζ 40-60 km/h και 60-100 km/h κατά 1,5″ και 1″  πιο γρήγορα από το 695. Η ιταλική μάρκα τονίζει ότι το ηλεκτρικό της μοντέλο δεν είναι φτιαγμένο μόνο για επιτάχυνση και ότι κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο στην πίστα του Balocco 1″ πιο γρήγορα από το 695. 

Abarth 500e

Τα παραπάνω νούμερα οφείλονται κυρίως στο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 155 PS και 235 Nm που συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh. To σπριντ από στάση στα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 7″. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως 85 kW που επιτρέπει την προσθήκη 40 km αυτονομίας σε μόλις 5″, ενώ η φόρτιση της μέχρι το 80% πραγματοποιείται σε μόλις 35′. 

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης Turismo, Scorpion Street και Scorpion Track. Το πρώτο προσφέρει ομαλή επιτάχυνση περιορίζοντας την ισχύ στους 136 PS και τη ροπή στα 220 Nm.

Abarth 500e

Το Scorpion Street προσφέρει μέγιστη ισχύ και μέγιστη ανάκτηση ενέργειας, ενώ το Scorpion Track είναι σχεδιασμένο να χαρίζει τις βέλτιστες επιδόσεις. Στα προγράμματα Turismo και Scorpion Street διαθέσιμη είναι και η λειτουργία one-pedal.

Η Abarth γνωρίζει ότι ο ήχος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οδικής εμπειρίας. Για αυτό κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Abarth 500e παράγει ήχο που θυμίζει το χαρακτηριστικό βρυχηθμό των τούρμπο μοτέρ της Abarth.

Abarth 500e

Όπως είναι φυσικό η Abarth έχει κάνει επεμβάσεις τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου, συγκριτικά με το αντίστοιχο ηλεκτρικό 500 της FIAT.

Το μοντέλο πατάει στην άσφαλτο με ζάντες νέας σχεδίασης της Abarth, με την επιγραφή της τελευταίας να βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόρτας. Για πιο σπορ εμφάνιση τα μαρσπιέ έχουν μεγαλύτερες προεκτάσεις, ενώ στο πλάι δε θα μπορούσε να λείπει ο χαρακτηριστικός «σκορπιός».

Αντίστοιχες σπορ πινελιές συναντάμε και στην καμπίνα με νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων και στο infotainment και σπορ μπάκετ καθίσματα.

Το νέο Abarth 500e λανσάρεται με την έκδοση Scorpionissima που θα περιοριστεί σε μόλις 1.949 αντίτυπα. Αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος γέννησης της μάρκας. Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τροχούς 18″ με φινίρισμα Diamond-Cut, ηλιοροφή, φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ και καθίσματα με επένδυση από Alcantara. Η συλλεκτική έκδοση είναι διαθέσιμη σε δύο νέες αποχρώσεις, την Acid Green και της Poison Blue.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News