Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 12:42
Πολιτική

ΝΔ για καταψήφιση ανάπλασης στο Μάτι: ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία έννοιες αντίθετες

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε τα έργα ανάπλασης στο Μάτι.

Αναλυτικά αναφέρει: «ΣΥΡΙΖΑ και υποκρισία: έννοιες ταυτόσημες. ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία: έννοιες αντίθετες. Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ούτε τα voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σήμερα το τερμάτισε καταψηφίζοντας και τα έργα ανάπλασης για το Μάτι. Κάθε σχόλιο περιττεύει».

Η κυβέρνηση αποφάσισε η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατευθυνθεί στην δημιουργία κοινωνικών κατοικιών που θα δοθούν σε πυρόπληκτους που δεν μπορούν να οικοδομήσουν εκ νέου τα σπίτια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, το καταψηφίζει υποστηρίζοντας ότι η αρχική συμφωνία με την Κύπρο ήταν να δημιουργηθεί στο Μάτι νοσοκομείο και όχι να γίνουν κατοικίες. Μάλιστα, σημειώνουν ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης, περίπου δύο χιλιόμετρα από εκεί που θα γίνουν οι κοινωνικές κατοικίες, υπάρχει έκταση όπου θα υπάρξει αναβάθμιση του περιαστικού δάσους και μέσα στην έκταση που υπήρχαν οι κατασκηνώσεις του Οίκου Ναύτου θα δημιουργηθεί αναψυκτήριο.

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η αρχική συνεννόηση Αθηνών-Λευκωσίας το 2018, προέβλεπε την ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και όχι κοινωνική κατοικία, ενώ, στο εισαχθέν νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα λειτουργίας νυχτερινού κέντρου σε δασική περιοχή.

«Για μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας ή λανθασμένης διάθεσης πόρων», μίλησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο εισηγητής της μειοψηφίας Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επενδύσει στη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News